"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A természet katedrálisa az erdő

A természet katedrálisa az erdő

Május 15-étől három napon kersztül zajlott - immáron huszonharmadszor - a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny döntője Mezőtúron.

A megyei elődöntők győztesei „A természet katedrálisa az erdő” címmel nagyszerű tablókkal neveztek a döntőre.  Az 5-6. osztályos diákok három versenyszámban mérték össze tudásukat. Kiselőadást kellett tartaniuk lakókörnyezetük egy kiemelkedő természeti értékéről.

A legnagyobb kihívást a szombati terepgyakorlat jelentette. A Szolnokon és Tiszapüspökiben Dr. Tóth Albert professzor emeritus valamint a NEFAG Zrt. erdészeti erdei iskolájának munkatársai, Horváth Ernő és Csikós Eszter vezetésével megtartott versenyszám közel 50%-os súllyal szerepelt az összesített értékelésben. Vasárnap, amíg a gyerekek elméleti feladatokat oldottak meg, a kísérő pedagógusok fórumon vehettek részt, ahol az erdészeti erdei iskolákat Puskás Lajos szakosztályelnök mutatta be, Bódis Bertalan versenybizottsági tag vezetésével pedig a megyei elődöntők tapasztalatait összegezték.

A verseny győztese Kállay Hanga, az érdi Vörösmarty Gimnázium tanulója lett, akinek a díjat Dr. Vajna Tamásné a versenybizottság elnöke adta át.

Külön köszönet illeti meg a Kaán Károly nevével fémjelzett országos verseny fő szervezőit és életben tartóit, Dr. Tóth Albertet és dr. Krizsán Józsefnét. Ugyancsak köszönet azoknak az erdőgazdaságoknak és munkatársaiknak, akik színvonalas segítséget nyújtottak a megyei elődöntők és az országos döntő megszervezésében.

A verseny részletes eredményei a szövegkapcsolóra kattintva érhetőek el.

Forrás: OEE Erdészeti Erdei Iskolák Szakosztálya

Szerző: Puskás Lajos, elnök

Fotók: Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

Hírszerkesztő: Nagy László