"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tölgy az otthonunkban

Tölgy az otthonunkban

A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola

az Erdők Hete alkalmából

 „Tölgy az otthonunkban” címmel rajzpályázatot hirdet

Nyíregyháza város felső tagozatos tanulói, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középiskolásai és a Nyíregyházi Főiskola hallgatói számára három korcsoportban.

(11-14 év; 15-18 év és 18 év felett)

A magyarság történetével legszorosabb kapcsolatban álló fa a kocsányos tölgy. A vadászó, halászó, pásztorkodó ősmagyarság életmódja miatt a tölgyerdőkhöz, erdős pusztákhoz kötődött. A tölgy magas életkora miatt történelmünk élő szemtanúja is, egy emberöltővel ezelőtt még 1000 éves példányai is ismertek voltak. A pásztorok faragásain, szarudíszítésein motívumként gyakran jelenik meg levele és termése. Méltán lett tehát a 2015. év fája!

Vajon mai tárgyainkon, otthonunkat díszítő textiljeinken helye lehet-e a tölgyfa levélnek és a makknak? Legfeljebb A/4 –es méretben várjuk azokat a terveket, melyeken díszítő elemként szerepelnek.

A pályaművek bármilyen technikával készülhetnek, a méreten felül 3 cm-es kerettel ellátva kérjük azokat postán vagy személyesen eljuttatni erdei iskolánkba! ( 4481 Nyíregyháza-Sóstóhegy Igrice u. 3)

Hátulján tüntessétek fel a következőket:                           

-          Készítő neve, életkora:

-          Iskola neve:

-          Felkészítő tanár vagy szülő neve:

-          Elérhetősége (lehetőleg mobil szám):

-          Milyen használati- vagy dísztárgyra, ruhára, lakástextilre terveztétek a mintát: (Amennyiben ez a rajzról nem derül ki.)

Határidő: 2015. szeptember 21, hétfő.

Osztályonként 5 művet tudunk elfogadni, Ti válasszátok ki a legjobbakat! Ünnepélyes eredményhirdetés a XIX. Erdők Hete rendezvénysorozat NYÍRERDŐ Napján, október 3.-án szombaton lesz az Erdei-tornapályán. Korcsoportonként a legszebb 3 alkotást jutalmazzuk, a díjazottakat külön értesítjük. Az eredményhirdetéssel egy időben az arra érdemes pályamunkákból kiállítás tekinthető meg rendezvényünkön, majd azt követően egy hónapon át a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában.

A művükkel szereplő alkotók névsorát a NYÍRERDŐ Zrt. honlapján olvashatjátok a megnyitót követően, ők emléklapot kapnak.

Kérdések feltehetők a 30/349-0839-es telefonon.                                                                                                                                             

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Szerző: Petrilláné Bartha enikő

Hírszerkesztő: Nagy László