"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tündérlak az erdő

Tündérlak az erdő

Június 28-án immár hetedik alkalommal szervezte meg a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. önkéntesek és segítők sokaságával a Tündérek és Manók találkozóját az Erzsébet kert zugolyaiban.

A családi napon minden korosztály élvezhető fejlesztő programot találhatott magának. A soproni Erzsébet-kert az ország egyik legrégebbi közparkja, és egyben az első, amelyet egy város alapított, és ezen a napon ténylegesen több ezer embernek biztosított közfunkciójának megfelelően, szórakozási, kikapcsolódási és tanulási színhelyet.

Az ingyenes, egy napos, szabadtéri, családi rendezvény az árnyas fák alatt zajlott. A házigazdák, vagyis játékhelyszínek felügyelői, működtetői tündérek és manók a nemzetségüknek megfelelő viseletben fogadták egész nap a látogatókat, akik szintén tündér- vagy manóviseletet öltöttek.

E rendezvényen vett részt Helyi Csoportunk is, Dr. Molnár Katalin vezetésével, a "Tündérlak az erdő" elnevezésű programon, ahol kb. 120-140 érdeklődő kisgyerek - a szüleivel együtt - erdei levélruhás favédő manót, fakorongra lovas képet vagy éppen madár-girlandot készíthetett, miközben vidám elbeszéléseken keresztül ismerhették meg a gyerekek az erdő élővilágát, az erdei életközösséget.

A Soproni Helyi Csoport a TAEG Zrt. támogatásával immár ötödik alkalommal végezte „missziós” tevékenységét a mesék eme csodálatos birodalmában. Szeretettel várjuk jövőre is régi és új kis barátainkat, leendő erdőjáróinkat!

Forrás: OEE Soproni HCs

Szerző: Köveskúti Zoltán

Fotók: Köveskúti Zoltán

Hírszerkesztő: Nagy László