"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Nyolcadik alkalommal lett Tündérlak az Erdő

Nyolcadik alkalommal lett Tündérlak az Erdő

2016. június 25-én  került megszervezésre a soproni Tündérfesztivál, ahol minden korosztály talált programot a mesevilággá változtatott Múzeum-kertben és a Deák téren.

Az ingyenes szabadtéri, családi rendezvény az árnyas fák alatt zajlott. A házigazdák, vagyis a játékhelyszíneket felügyelő, működtető tündérek és manók a nemzetségüknek megfelelő viseletben fogadták egész nap a látogatókat, akik szintén tündér- vagy manóviseletet öltöttek. Az ünneplés a közös, estig tartó játékban valósult meg. Mindenütt tündérek és manók nyüzsögtek a napsütésben és az est beköszöntével is.

E rendezvényen részt vett az Országos Erdészeti Egyesület Soproni Helyi Csoportja is a gyermekek és szüleik körében már hagyományosan rendkívül népszerű Tündérlak az Erdő nevű játékhelyszínével, dr. Molnár Katalin és dr. Hartl Éva tagtársaink lelkes előkészítő munkájának, vezetésének és a TAEG Zrt. támogatásának köszönhetően.

A programon a kisgyerekek családjukkal együtt ismerkedtek meg az év madarával, a harissal, az év emlősével, a denevérrel és az év gyógynövényével, a kamillával. Kézügyességüket fejlesztendő, a kis fakorongokat önállóan csiszolták le, majd ragasztották rá az év madarát. Denevért színezhettek és mogyoróvesszőre tűzve utánozhatták a mozgását is. A kamillából készült karkötő emlékezetes, napi ékszerük lett. A játékos, mozgásos, ügyességet és figyelmet fejlesztő pályán a gyerekek élvezettel teljesítették a feladatokat.

A programon senki sem csodálkozott, ha egy anyuka tündérszárnyakkal tolta a babakocsit Manó apukával, és a kislányok virág vagy levél koszorúval a fejükön igyekeztek egy-egy játékot kipróbálni manósapkás fiúcskákkal.

Helyi csoportunk immár nyolcadik alkalommal vett részt a rendezvényen, ismét sokakat sikerült közelebb hozni az erdőhöz, ehhez a csodálatos ökoszisztémához, amelyet igyekszünk mindig úgy bemutatni, hogy az érdeklődők ne csak a szépségét fedezzék fel, hanem megértsék az erdővel történő gazdálkodás fontosságát és szükségességét is. Jövőre ismét jelen leszünk, és szeretettel várjuk az erdőjárókat!

A cikkanyag az Erdészeti Lapok szeptemberi lapszámában jelenik meg.

Forrás: OEE Soproni HCs

Fotók: OEE Soproni HCs

Hírszerkesztő: Nagy László