"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kisebb változásokat vezettek be az Év Erdésze Verseny versenyszabályzatában

Kisebb változásokat vezettek be az Év Erdésze Verseny versenyszabályzatában

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Év Erdésze - 2015 verseny szabályzatában kisebb változások történtek, amelyeket a felkészülés és a versenyzés során kérünk figyelembe venni!Év Erdésze
 
A versenyszabályzatba néhány olyan változtatás került be, amelyeket a korábban megtartott válogató versenyeknél gyűjtött szakmai tapasztalatok és a lektorálás során tett észrevételek indokoltak.
A versenyzők felkészülésének segítése és a versenyhelyzetben előforduló formai hibák minimalizálása céljából közreadjuk a versenyen használandó verseny, ill. pontozólapokat.
A pontozólapok megismerésével csökkenthető a nem megfelelő kitöltésből származó hibapontok mennyisége. A módosított szabályzat a vándorgyűlés honlapján és az Év Erdésze Verseny menüpont alatt is megtalálható, de a versenyzőt indító cégeket és a versenyzőket külön is tájékoztatjuk a változásokról.


A korábban kiadottversenyszabályzattól történő fontosabb eltéréseket az alábbiakban részletezzük:

1. A fa- és cserjefajok felismerési versenyszámánál a felkészülés megkönnyítése érdekében megadásra kerül a bevonható fajok listája.
2. Választékolás versenyszámnál módosításra, aktualizálásra került sor a kihosztolható választékokat és az egységárakat illetően;
    A feladat komolyságának érdekében, a rosszul kihosztolt (a szabványnak nem megfelelő és felülértékelt) választékokat a mellékletben megadott táblázat szerint hibaponttal büntetjük;
    A változások miatt 5 perccel megnöveltük a rendelkezésre álló időkeretet.
3. Koronglövészet versenyszámnál kihangsúlyozzuk, hogy egy korongra csak egy lövést lehet tenni.
 
Kérjük, hogy a felkészülés és a versenyzés során a most kiadottak szerint járjanak el! Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk!

A verseny szervezői
 

Forrás: OEE, SEFAG Zrt.

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Pintér Eszter