2018. 07. 23. Ma Lenke, Brigitta, Apollinár névnapja van. Pontos idő: 00:17
Egyesületi hírek

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések

2018. június 22-23-án Gyulán tartotta az Országos Erdészeti Egyesület az OEE 149. Vándorgyűlését, melynek házgazdája a DALERD Zrt. volt. A Kárpát-medencéből  - az anyaországtól, a Felvidéken, Kárpátalján át Erdélyig bezáróan - összesereglett magyar erdészek a két napos rendezvény nyitányaként ünnepi közgyűlést tartottak a Békés megyei város művelődési központjának színháztermében.

Elsőként, a házigazda szerepét betöltő DALERD Zrt. képviseletében Spiegel Endre vezérigazgató lépett a pulpitushoz és köszöntötte a megjelent egyesületi tagságot, erdész kollégákat és a vendégeket. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

A vezérigazgatói köszöntőt követően Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője üdvözölte az ünnepi közgyűlést. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

A frakcióvezető üdvözlő szavai után Bitay Márton Örs az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, mint szakmai vezető tartott ünnepi beszédet. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

A hely szelleme főhajtásra kötelez a vidék jeles történelmi személyisége, a miniszter, a képviselő, a királyi biztos és Szeged újjáépítője, Tisza Lajos gróf emléke előtt. Az ő képessége és ereje fogta össze a dualizmus erdészeinek legjavát. Bedő Alberttel formálták az egyesületet a monarchia jelentős szakmai szervezetévé. Szellemi hagyatékát az utódok alázatával ápoljuk - mutatott rá Zambó Péter elnök a 149. OEE Vándorgyűlésen tartott egyesületi elnöki ünnepi beszédében.  Legyen tanulság számukra az igazi alföldi mentalitás: az életrevalóság, a szorgalom, az egyértelműség és az egyenes gerinc - hangoztatta többek között. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Az OEE elnökének ünnepi beszédét követően Gyula város polgármestere Görgényi Ernő köszöntötte az Egyesületet, a Vándorgyűlést és a megjelent egyesületi tagságot, a magyar erdész szakembereket. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Az ünnepi közgyűlés ünnepi beszédeinek sorát Kovács József a térség országgyűlési képviselőjének köszöntője zárta. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

 

Az ünnepi közgyűlés első részének méltó zárásaként Puskás Lajos a DALERD Zrt. oktatási igazgatója, a Vándorgyűlés főszervezője, a térséghez ezer szállal kötődő gr. Tisza Lajosra, Egyesületünk alapító tagjára, egykori alelnökére, majd mindmáig a leghosszabb ideig regnáló nagy hatású, kiemlkedően eredményes korábbi egyesületi elnökére emlékezett. (A köszöntő a videólejátszóra kattintva nézhető meg.)

Az OEE 149. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlése az egyesületi kitüntetések és az Év erdésze verseny eredményhirdetésével folytatódott.

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!
Forrás: Országos Erdészeti Egyesület
Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok, videók: Hazai Vadász/Erdész
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók!

Ünnepi közgyűlés az OEE 149. Vándorgyűlésén - videók! | 2018-07-05

Köszöntők, beszédek, megemlékezések


Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai

Az OEE Erdészcsillag Alapítvány felhívásai | 2018-07-05

Szociális támogatás és ösztöndíj


Kondor Endre búcsúztatása

Kondor Endre búcsúztatása | 2018-07-04

A Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra


Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben

Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben | 2018-07-18

Az erdei gyümölcsök szedésekor is oda kell figyelni az alapvető szabályokraMegújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben

Megújult a fahíd a Nagy-Mély-völgyben | 2018-07-17

Turistákat szolgáló fejlesztés a Mecsekben
Imperial22 futárszolgálat