"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

400 vándortábor vezető pedagógus készülhet a nyári táborozási időszakra

400 vándortábor vezető pedagógus készülhet a nyári táborozási időszakra

Az idei évben 400 pedagógus végezte el sikerrel a „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzést. Ők már készülhetnek a jövő nyáron június 16. és augusztus 20. között zajló táborozási időszakra, amelyre január 15-én nyílik meg a jelentkezés. Új, a tavaszi félévben zajló képzésre is lehet majd regisztrálni ugyanebben az időpontban.

November 12-én zárult az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem által szervezett „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzés őszi szakasza, amely során újabb csoportok tettek sikeres vizsgát az Erdei Vándortábor Program keretében. A vizsgázott, táborvezető-képzést megszerzett pedagógusok száma így már 400-ra növekedett, ők mindannyian csoportvezetőként szervezhetnek majd iskolai vagy civil szervezeti csoportokat a 2018 nyarán ismét induló Vándortábor Program erdei táboraiba.

A 2017-ben kialakított és sikerrel tesztelt 5 erdei vándortábor útvonalon – a Bakonyban, a Börzsönyben, a Mátrában, a Mecsekben és a Pilisben – 2018 nyarán, június 16. és augusztus 20. között tart majd a táborozási időszak.

Az útvonalakat működtető Országos Erdészeti Egyesület a helyi erdőgazdaságok segítségével ráadásul leveszi a táborszervezés nehézségeit a csoportok kísérői válláról, hiszen biztosítják a szállást és az étkezést, továbbá kulturális és erdei iskolai programokat is kínálnak. Már most lehet kezdeni a felsős vagy középiskolás diákokból álló csoportok szervezését, hogy a 2018. január 15-én megnyíló regisztráció során minél hamarabb le lehessen foglalni a megfelelő időpontokat.

Azok se csüggedjenek, akik eddig nem vettek részt a képzésben, hiszen január 15-én nemcsak a nyári táborozási időpontokra, hanem a tavasszal ismét induló pedagógus továbbképzésre is lehet majd jelentkezni! Így olyan tanárok is megkezdhetik a táborok szervezését, és regisztrálhatnak csoportot, akik még nem szerezték meg a képesítést, hiszen tavasszal ezt még időben megtehetik.

A képzett pedagógusok ráadásul az Erdei Vándortábor programban kedvezményekre jogosultak: táborvezetési díjat kapnak és részvételi díjat sem kell fizetniük.

Az Erdei Vándortáborokra jelentkezni 2018. január 15-től lehet majd a www.erdeivandor.hu honlapon keresztül. A regisztráció megnyitásáig várjuk esetleges kérdéseiket az info@erdeivandor.hu e-mail címen.

Aki pedig fel szeretné idézni a nyári emlékeket, vagy kedvet szeretne kapni az erdei vándorlásra, nézze meg a 2017-es táborokról készült videóink egyikét:

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: Országos Erdészeti Egyesület

Hírszerkesztő: Nagy László