"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdők jó kezekben sajtótájékoztató

Magyarország területének 20%-a erdő, s ennek az erdős területnek több mint a fele, 1,2 millió hektár állami tulajdonban lévő nemzeti kincs. A 19 állami erdészeti társaság és tulajdonosuk az ÁPV Zrt. – idén először közösen – ad számot a széles nyilvánosság előtt a hazai erdők kezeléséről, múlt évi mutatói-ról.

Az erdőgazdálkodás történetében most először lépnek a nyilvánosság elé közösen az állami erdészeti társaságok, azzal a szándékkal, hogy mindenki részletesen megismerhesse tevékenységüket, és mindenki láthassa: jó kezekben vannak a hazai erdők. A Pilisi Parkerdő Zrt. Erdészeti Információs Központjában, 2007. június 21-én 14 órakor, Koleszár István, az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrárgazdasági Portfoliókezelő Igazgatóságának ügyvezető igazgatója tart beszámolót, melyre tisztelettel meghívjuk Önöket is!

Ormos Balázs az Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály elnöke mutatja be a megjelent Erdészeti erdei iskolák Magyarországon c. összefoglaló kiadványt.

Dr. Sárvári János a Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtár őre tart helyszíni tájékoztatót a könyvtár múltjáról és a jelenben betöltendő szerepéről.

Sajtómeghivó.doc (114KB)



Forrás: teszt