2018. 10. 18. Ma Lukács, Jusztusz névnapja van. Pontos idő: 04:49
Események
2018
Április
27.

„Fedezd fel az örökséged! – 2018” díjátadó Budapest, Hármashatár-hegyi Kiránduló Központ (1037 Budapest, Hármashatárhegyi út 3.,

MEGHÍVÓ

 

Az Országos Erdészeti Egyesület nevében tisztelettel meghívjuk a „Fedezd fel az örökséged! – 2018” országos erdőismereti vetélkedő szakmai programmal és ebéddel egybekötött díjátadó ünnepségére!

Időpont: 2018. április 27. (péntek) 10:30

Helyszín: Budapest, Hármashatár-hegyi Kiránduló Központ (1037 Budapest, Hármashatárhegyi út 3., http://hhkk.hu/)

Tervezett program:

10:30 – Ünnepélyes díjátadó, a díjakat átadja és a „Fedezd fel az örökséged!” vetélkedőt értékeli:

Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár

Szentpéteri Sándor, az Országos Erdészeti Együsület ügyvezető igazgatója

Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója

11:00 – Vezetett szakmai terepi program a Hármashatár-hegyen, fókuszban a klímaváltozás és az erdők kapcsolata. Szakmai vezető: Kovács Ferenc erdőgondnok, Budapesti Erdészet

13:00 – Ebéd a „Hangár Bistro”-ban

A középiskolásoknak meghirdetett online vetélkedőn 161 háromfős csapat vett részt, azaz közel 500 fiatal mérte össze a tudását a klímaváltozás és az erdők kapcsolatát feltáró témákban. A négy elméleti forduló mellett egy saját készítésű videót kellett készítenie a csapatoknak, amiben idős rokonaikkal, ismerőseikkel készítettek interjút a környék erdeiben tapasztalható változásokról.

A díjátadón az első 10 helyezést elért, illetve különdíjban részesült csapatok és felkészítő, kísérő tanáraik vesznek részt, továbbá a vetélkedő Bíráló Bizottságának tagjai, illetve szakmai civil szervezetek és a sajtó képviselői. Az eredményhirdetés mellett a rendezvény a diákok ismereteinek bővítését szolgálja, felhívja a figyelmüket a klímaváltozás már most tapasztalható hatásaira, az erdők, és mindannyiunk szerepére a káros hatások csökkentésében.

 

Országos Erdészeti Egyesület

<< vissza
Imperial22 futárszolgálat