"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Pomázi Parkerdő közösségi ültetés

A Pilisi Parkerdő Zrt. és Pomáz Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt közösségi faültetésére, mely hazánk egyik legnagyobb szabású ilyen eseménye, a két lépésben, 120 ezer új csemetével megszülető Pomázi Parkerdő „alapkőletétele”.

Az esemény időpontja: 2023. május 3., szerda 10 óra

Az esemény helyszíne: Pomázi Parkerdő – Pomáz, Jóbarátok utca és Wass Albert utca sarok (Google térkép: https://goo.gl/maps/DtuP8XVmUXLw7KRV8 )

Az eseményen – a meghívott pomázi közösségekkel együtt – részt vesz Leidinger István, Pomáz város polgármestere, illetve Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

A Pomázi Parkerdőről

A Pilisi Parkerdő Zrt. a főváros és az agglomeráció erdeinek gondos fenntartójaként tavaly megkezdte egy Pomáz határában található, védettséget nem élvező erdőterület megújítását. Az erdőfelújítás célja, hogy létrejöjjön a pomázi közösség és az idelátogató turisták turisztikai és rekreációs igényeit kielégítő, valamint ökológiai szempontból is optimálisnak mondható Pomázi Parkerdő. A folyamat végén a korábbi, kizárólag gazdasági célú, egykorú, elöregedett nemesnyár faültetvényből jó minőségű, tájképi szempontból esztétikusabb, gazdag ökoszisztémájú, természetszerű, elegyes kocsányos tölgyes erdő lesz. A felújítás így jelentős ökológiai értéknövekedéssel jár, mely pozitív hatással lesz a pomázi közösség életminőségére.