2019. 06. 25. Ma Vilmos, Viola, Vilma névnapja van. Pontos idő: 10:14
Események
2019
Február
09.

Téli kisvonatozás Pálházán Pálháza

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. február 9-én szombaton ismét téli kisvonatozást szervez a Pálházi Állami Erdei Vasúton. A programra a zempléni erdők és a régmúlt időket idéző erdei vasutak szerelmeseit egyaránt várjuk. A résztvevők remélhetőleg szép fehér ruhába öltözött téli tájban vonatozhatnak majd Kőkapun át Rostallóig, és részt vehetnek egy érdekességekben bővelkedő erdei sétán, vagy téli fotósvonaton.

Részletes program

A program keretében délelőtt 10:30 órakor kirándulóvonat indul Pálházáról Rostallóra. A rostallói érkezés után egy erdész vezetésével erdei sétát tehetnek a résztvevők a Páfrány Tanösvényen, ennek során megismerkedhetnek a téli erdőgazdálkozás feladataival és a Zemplénben honos növény- és állatfajok jellegzetességeivel. A túra részeként meglátogatnak majd egy erdei vadetetőt is, ahol bepillantást nyerhetnek a téli vadetetés rejtelmeibe. A túra végpontja Kőkapu, ahol a helyi étterem kínál lehetőséget akár egy ízletes ebéd elfogyasztására is.

A tanösvény-túrával párhuzamosan vasútfotósok számára fotósvonatot indítunk Rostalló – Pálháza – Rostalló viszonylatban. A fotósvonat menetrendje elsősorban a rostallói indulás és érkezés tekintetében kötött. Szerelvényünk az időjárásnak megfelelő összeállításban, zárt és fűtött személykocsikból áll majd, de nagy érdeklődés esetén akár egy nyitott személykocsi vonatba sorozása is elképzelhető.

<< vissza
Imperial22 futárszolgálat