"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

100 éves a SOE Botanikus Kertje - kiálllításhoz várják a régi fotókat, relikviákat - felhívás!

100 éves a SOE Botanikus Kertje - kiálllításhoz várják a régi fotókat, relikviákat - felhívás!

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje a város „zöld tüdeje”, sokunk szeretett sétáló- és találkozóhelye, számos emlék színtere és őrzője.

Botanikus Kertünk idén ünnepli fennállásának 100 éves jubileumát, melynek alkalmából ősszel megrendezésre kerül a „Botanikus Kert Szelleme – The spirit of the garden” című kiállítás, ahol a kert történetének és egyedülálló flórájának képi bemutatása mellett, a kerthez kapcsolódó emlékek is megelevenednek majd. Ehhez szeretnénk az Önök segítségét kérni, oly módon, hogy a Kerttel kapcsolatos emlékeiket, történeteiket, fotóikat, relikviákat megosszák velünk.

A Kert az Ember, a Látogató által válik igazán élővé, fennmaradásához pedig szükség van Szellemének életben tartására is, melynek legszebb módja a múlt eseményeinek, emlékeinek felidézése, megidézése.

Arra kérjük tehát Önöket, hogy vegyenek részt velünk a Botanikus Kert Szellemének megidézésében és ezáltal jelenének és jövőjének alakításában is!

Emlékeiket, fotóikat a botankert100@uni-sopron.hu email címre várjuk 2022.08.10-ig, illetve személyesen is megtalálnak bennünket a Kertben, az üvegház épülete mellett! További információ a 99-518-683-as telefonszámon kérhető.

 

Forrás: SOE

Fotók: SOE

Hírszerkesztő: Nagy László