"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

210 éves lesz a magyar erdészeti felsőoktatás

210 éves lesz a magyar erdészeti felsőoktatás

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara 2019. február 12-én – napra pontosan a 210 évvel ezelőtti első erdészeti tanóra megtartásának évfordulóján – Kari Tudományos Konferenciát szervez. A konferenciára várjuk az erdészet, a környezetvédelem, a vadgazdálkodás és a természetvédelem területéről az új tudományos eredményeket bemutató előadásokat és posztereket.

A konferencián plenáris előadásokat, majd ezt követően több szekcióban előadásokat és posztereket tervezünk. A szekciókat az előzetes jelentkezések alapján állítjuk össze. A plenáris előadások részben a konferencia mottójával (210 éves a magyar erdészeti felsőoktatás) kapcsolatosak, részben az elmúlt két év legfontosabb erdészeti kutatási eredményeire fókuszálnak.

A konferenciával kapcsolatban két kiadványt kívánunk megjeleníteni elsősorban elektronikusan, de korlátozott számban nyomtatva is. A konferenciával egy időben az absztrakt kötetet, amiben az egyes előadások és poszterek rövid (egy oldalas) összefoglalója szerepel. Ezt követően az előadások és poszterek szerzői lehetőséget kapnak munkájuk részletes (max. 10 oldalas) megjelenítésére (konferencia kiadvány).

A konferencia részvételi díja 10.000 Ft, ami magában foglalja az összefoglaló és a kiadvány költségét is. Az Erdőmérnöki Kar dolgozóinak és PhD hallgatóinak a részvétel ingyenes!

Fontosabb határidők:

  • 2018. november 20. Jelentkezés előadók részére, az összefoglalók megküldése.
  • 2018. december 15. Az összefoglalók értékelése, szekciók és a végleges program összeállítása.
  • 2019. január 15. A konferencián prezentáció (előadás, poszter) nélkül résztvevők jelentkezési határideje;
  • 2019. február 12. A konferencia időpontja (helyszíne: Soproni Egyetem, Erdőmérnöki Kar, „P” épület, Erzsébet Kert)

Jelentkezni ide kattintva → lehet, ahol lehetőség van az összefoglalók feltöltésére is.

Forrás: SOE EMK

Hírszerkesztő: Nagy László