"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

60 kiemelt természetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 2016-ban

60 kiemelt természetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 2016-ban

Legalább 60 kiemelt környezetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 2016-ban több mint 24 milliárd forintból - mondta el Fazekas Sándor a 110. Madarak és fák napja alkalmából a budapesti Herman Ottó Intézetben rendezett konferencián.

A földművelésügyi miniszter hozzátette: 2020-ig a Nemzeti Környezetvédelmi Program keretében soha nem látott mértékű, mintegy 3540 milliárd forint uniós és kormányzati forrás fordítható környezet- és természetvédelem fejlesztésekre. Ebből 2800 milliárd fordítható operatív programokra, 700 milliárd az agrárpolitika "zöldítésére". Mintegy 30 milliárd forint jut élőhely fejlesztésére, fajmegóvó beavatkozásokra, eszközbeszerzésre, valamint természetvédelmi monitoringra és természetvédelmi őrszolgálat fejlesztésre.

Ezek számok csak akkor érnek valamit, ha mögöttük alkotó munka valósul meg, ha olyan értékeket tudunk felszínre hozni és megmenteni, amelyekre szüksége van Magyarország eljövendő generációinak - hangsúlyozta köszöntőjében Fazekas Sándor.

A Madarak és fák napja igazi magyar ünnep, amely segít megtalálni az ember helyét a természetben - fogalmazott a miniszter, aki szerint büszkeségre ad okot, hogy Herman Ottó (1835-1914) korát messze megelőzve hívta fel a figyelmet környezetünk megóvásának fontosságára.

Mezőszentgyörgyi Dávid, az intézet főigazgatója az eseményen elmondta: a május 10. és 14. között első alkalommal megszervezett Herman Ottó Napok célja a szemléletformálás, a társadalom és a fiatalok bevonása a természetvédelembe.

Forrás: MTI, kormany.hu

Fotók: Pelsőczy Csaba/FM

Hírszerkesztő: Nagy László