"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Felkészülés a változásokra

Felkészülés a változásokra

Tisztelt Kollégák!

Tisztelettel meghívunk Benneteket rendezvényünkre melyet Lakitelken, a Népfőiskolán, 2018. szeptember 17-én (hétfő) 10 órai kezdettel tartunk meg.

A rendezvényt a 4 éves Agrárklíma.2 projekt zárása alkalmából szervezzük meg. Célja nem a projektben végzett munkák ismertetése, hanem a gazdálkodókat elsősorban érdeklő, új eredmények bemutatása.

Véleményünk szerint a hazai erdőtakarót a legszélesebb körben érintő termőhelyi (klimatikus, hidrológiai és talaj-) változások eddig nem tapasztalt kihívást jelentenek a több mint 200 éve megalkotott tartamosság célkitűzései szempontjából. A változások nemcsak az erdőgazdálkodás napi feladatait érintik, hanem hosszabb távon kihatással lesznek a gazdálkodás céljaira, az üzemtervezés mikéntjére, a természetvédelemmel és az agrárszektorral fenntartott kapcsolatokra. Mindez szükségessé teszi a döntések minél szélesebb alapokra helyezését, a felkészülést egy nehezen előrelátható jövőre.

Rendezvényünk helyszínválasztásával is jelezni kívánjuk, hogy célunk a felkészülést segítő innovációk, új eszköztárak és tanulságok bemutatása, és egyben lehetőség felkínálása vélemények, tapasztalatok megismerésére is.

A tervezett program vázlata szövegkapcsolóra kattintva érhető el, mely reményünk szerint felkelti érdeklődéseteket.

A szervezés hatékonysága érdekében a részvételi szándékról mielőbb mindenkitől visszajelzést kérünk.

Érdeklődést vagy részvételi szándék előzetes bejelentését kérjük dr. Király Angéla projektasszisztensnek címezzétek a külön ezt a célt szolgáló e-mail címre: zarokonferencia.agrarklima@gmail.com.

Erdész üdvözlettel

 

Dr. Mátyás Csaba

Dr. Bidló András

Dr. Borovics Attila

projekt szakmai vezető

projekt menedzser h.

1. sz. részprojekt koordinátor

MTA r. tagja

SOE EMK dékánja

NAIK ERTI igazgató

Forrás: AGRÁRKLÍMA 2

Hírszerkesztő: Nagy László