"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ahány gyerek születik, annyi fát ültetnek

Ahány gyerek születik, annyi fát ültetnek
Tizenkilenc facsemetét ültettek el a minap Fülöpszálláson a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” program keretében. A faültetési akciót 2009 októberében hirdette meg a Gemenc Zrt. a települési önkormányzatok számára.


A kezdeményezés lényege, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg is jobban kötődjön a fákhoz, erdőhöz, ezáltal természeti környezetük védelméhez. Fülöpszállás Község Önkormányzata a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület kezdeményezésére 2017-ben csatlakozott az országos akcióhoz.

Az erdőgazdaság minden esetben a települések tájegységének és a talajviszonyoknak megfelelő őshonos csemetéket adományoz. Az első esztendőben a fülöpszállásiak húsz nagylevelű hárs csemetét ültettek el az óvoda szomszédságában. Tavaly a településen 12 leány és 9 fiú látta meg a napvilágot, így ugyanennyi fácska került idén az erre a célra kialakított ligetbe. Nagy örömünkre egyre több gyermek születik településünkön, így jövőre már nem férnek új fák a ligetbe. A csemeték a tervek szerint a városközpontban kapnak helyet – mondta el Gubacsi Gyula, Fülöpszállás polgármestere.

Forrás: baon.hu

Fotók: hirmondo.szabadszallas.hu

Hírszerkesztő: Nagy László