"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Állásbörzét tartott az Erdőmérnöki Kar

Állásbörzét tartott az Erdőmérnöki Kar

Az Erdőmérnöki Kar 2017. április 19-én tartotta – immár hagyományos – Állásbörzéjét és szakmai napját az Egyetem Erzsébet kerti épületében. Az eseményt a kari Hallgatói Önkormányzat és a Dékáni Hivatal szervezte.

A dékáni megnyitó és köszöntő után a megjelentek Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár (FM) előadását hallgatták meg aktuális erdészetpolitikai kérdésekről. Az előadás a végző erdőmérnök hallgatók számára különösen fontos volt, mert az Erdészeti politika és erdészettörténet tantárgy részét képezte. Az elhangzottak a tantárgy vizsgáján és a záróvizsgán is előkerülhetnek a szakmai ismeretek részeként.
 
A következőkben prof. dr. Lakatos Ferenc dékán röviden ismertette az új jogszabály előírásai alapján kidolgozott mintatantervet, amely alapján kell a képzést 2017. szeptemberében elkezdeni. Az előadás egyben "segítségkérés" is volt, hiszen a felvevőpiac véleményét is várjuk a tantervek véglegesítése előtt.
 
Az előadások után került sor az állásbörzére az épület aulájában. A megjelent 17 cég/munkáltató – köztük egy németországi magánerdő gazdálkodó is – képviselői várták a végzős és alsóbb éves hallgatókat munkahelyeket, gyakorlati helyeket ajánlva számukra.

Forrás: NYME EMK

Fotók: NYME EMK

Hírszerkesztő: Nagy László