"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Apró hősök az erdei vasúton

Apró hősök az erdei vasúton

November 17-én a Koraszülöttek Világnapját ünneplik. Miskolcon rendhagyó módon, külső helyszínen rendeztek programot szombaton ebből az alkalomból. A Segíts Élni Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. közös szervezésében robogott a Koraszülött Expressz az apró hősökkel. A Lillafüredi Állami Erdei Vasút öt kocsiból álló szerelvényén csaknem kétszázan utaztak.

A volt kis betegek, szüleik és az ellátó személyzet találkozójának helyszíne Lillafüred volt. Az Ökoturisztikai Központban nagyon sok program várta a kicsiket, volt például arcfestés, közös horgolás és kisvasúti papírmakett készítés. A résztvevőket egy zenekar is szórakoztatta és meglepésként megérkezett a Jégvarázs mese két szereplője, Elza és Anna. A szervezők tűzijátékos tortával, vendégváró falatokkal és forró teával is készültek.

Ez a nap arról szól, hogy egy pillanatra megálljunk a rohanó világban, és azokra a hétköznapi hősökre gondoljunk, akik a vártnál korábban születtek meg. Gondoljunk azokra az anyukákra és apukákra, az őket segítő orvosokra, nővérekre, akik velük együtt küzdöttek a nehéz napokban, hogy belőlük is egészséges felnőtt váljon – fogalmazott Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője, a program egyik szervezője.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László