"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az országban a 153. tűzifa lerakó pont jött létre Szentesen - folyamatos a lakossági Tűzifaprogram

Az országban a 153. tűzifa lerakó pont jött létre Szentesen - folyamatos a lakossági Tűzifaprogram

Az országban 153.-ként a városban is létrejött tűzifa lerakó pont. A szentesi telepen az országos tűzifaprogram részeként a lakosság a piaci árnál lényegesen kedvezőbben juthat hozzá a téli tüzelőjéhez. A szállítás folyamatos, a napokban összesen tíz kamion érkezik a Berekháti iskola előtti telephelyre.

– A kezdeti nehézségek után már látható, hogy országszerte működnek ezek a lerakati pontok. Ide is megérkeztek az első rönkök a Dunántúlról, és az igénylések folyamatosan kielégítésre kerülnek. Pár napon belül sikerült ezt a telephelyet kialakítani és megegyezni az erdőgazdaságokkal. Itt, az Alföldön kicsit hátrányban vagyunk, mivel az erdősültség aránya sokkal kisebb mértékű, mint a Dunántúlon vagy az ország északi részein. Azt is meg kellett szerveznünk, hogy ide szállítsák ezeket a rönköket – magyarázta Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Mint megtudtuk, a kamionok folyamatosan fognak járni az erdőgazdaságok és a telephely között, ezzel Szentes és térségének tűzifa-ellátottsága is megoldódik. A szükséges igénylőlap kitöltésével egy igénylő tíz erdei köbméter fához juthat, ezek a mennyiségek rendelkezésre fognak állni a szentesi telephelyen is. A telepről viszont mindenkinek magának kell gondoskodnia a tüzelő házhoz szállításáról.

Forrás: Délmagyar

Fotók: Araczki Endre

Hírszerkesztő: Nagy László