"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Bezárja a nyírbátori fafeldolgozó üzemet a NYÍRERDŐ Zrt.

Bezárja a nyírbátori fafeldolgozó üzemet a NYÍRERDŐ Zrt.

A Nyírerdő Zrt. és a jogelődje is fennállása óta a mindenkori törvények betartása mellett végezte és végzi tevékenységét. A nyírbátori fafeldolgozó évtizedek óta komoly veszteséget okozott a társaság gazdálkodásában, ezért az üzem fafeldolgozási tevékenységét megszünteti az év második felétől – erősítette meg a hírt Vereb István, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs munkatársa.

Azoknak a munkavállalóknak, akik továbbra is szeretnének a Nyírerdő Zrt.-nél dolgozni, a társaság mindkét félnek megfelelő munkalehetőséget biztosít, megoldva ezzel további foglalkoztatásukat – tette hozzá Vereb István. Nyírbátor körzetében több olyan társaság kezdte meg a működését az utóbbi időszakban, ahol akár elhelyezkedhetnek az üzem dolgozói. Élhetnek a munkavállalók azzal a lehetőséggel is, amelyet a térség jelentős faipari cégei ajánlanak.

 

A fafeldolgozási tevékenység továbbra sem szűnik meg a Nyírerdő Zrt-nél. – A baktalórántházi, a nyíregyházi, a hajdúhadházi és a gúthi erdészetnél működő feldolgozóüzemek folyamatosan kiszolgálják a hazai, valamint a külföldi igényeket, így a nagyon keresett, magas hozzáadott értéket nyújtó akáctermékek továbbra is eljutnak Nyugat-Európába – tette hozzá végezetül Vereb István.

Forrás: szon.hu

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László