"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Biztosított a hazai tüzifa ellátás az állami erdőgazdaságokból

Biztosított a hazai tüzifa ellátás az állami erdőgazdaságokból

Rendhagyó időpontban, múlt héten szombat este tartott kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol a tűzifa témaköre is szóba került. A kormányinfó során két kérdést is feltettek a témával kapcsolatban, melyek már Orbán Viktor kormányfő múlt hét péntek reggeli Kossuth rádióban elhangzott beszélgetésében is röviden felvetődtek. Az első kérdés a hazai tüzifa ellátás biztonságáról, míg a második az árstop tüzifára való kiterjesztésének lehetéségéről szólt. A kérdésekre Gulyás Gergely válaszolt.

Az eddigi kapacitásokat jelentősen növelni szeretnénk, és növelni is fogjuk. Az állami erdőgazdaságok körül-belül az 50-55 százalékát adják a tűzifa-felhasználásnak. Ott az állam rendelkezési jogosultsága korlátlan, utasítottuk őket, hogy augusztusban is folytassák a fakitermelést, tehát jelentős mennyiségű fa fog rendelkezésre állni, hogy ne csupán a szociális tűzifa-programra legyen elegendő, hanem ezen túlmenően is, aki fát akar vásárolni, annak erre legyen lehetősége - mondta a miniszter.

További kérdésre Gulyás Gergely kifejtette: tűzifa-árstopról a kormány nem döntött, a szociális tűzifa-program viszont ugyanúgy folytatódik majd, ahogy tavaly és tavalyelőtt is volt.

Forrás: Kormányinfó, Erdő-Mező Online

Fotók: txtr.hu

Hírszerkesztő: Nagy László