"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Családbarát munkahely díjat nyert a Bakonyerdő Zrt.

Családbarát munkahely díjat nyert a Bakonyerdő Zrt.

Ma már versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon, keresettek azok a cégek, ahol tekintettel vannak a dolgozók családi életére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Családbarát munkahely pályázat díjátadó ünnepségén, az Óbudai Egyetemen hétfőn.

Novák Katalin hozzátette, ez azonban nem jelenti azt, hogy a családbarát munkahelyeken kevesebbet kellene dolgozni, rövidebbek a munkanapok, hosszabbak a hétvégék, ezeken a helyeken is nagyon jól kell teljesíteni, ám a dolgozók hatékonyabbak tudnak lenni, ha támogatást kapnak családi életükhöz.

A Családbarát munkahely pályázatot nyolcadik alkalommal hirdette meg az EMMI. A kiírás célja egyebek mellett olyan programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A pályázat egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit. A díjak átadására az Óbudai Egyetemen került, melyet a Bakonyerdő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese Kovács Zoltánné vehetett át 2018. október 8-án.

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. Veszprém megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A jelenlegi teljes munkavállalói létszáma 575 fő. Ebből házas 245 fő, a munkavállalók gyermekeinek száma összesen 504 fő. Ezek elég beszédes adatok, melyek kellő alapot adtak ahhoz a döntéshez, amelynek eredményeként, most a nyertes pályázatnak örülhetünk. A fenti számokból jól látszik, hogy az összes dolgozói létszámunk csaknem fele házasságban él. Ha az összes dolgozói létszám és a dolgozók gyermekei számának viszonyát nézzük, akkor is elég beszédes adatot látunk. Csaknem minden dolgozónkra jut egy gyermek. Ezek a számok egyértelműen arra inspirálták a cégvezetést, hogy összegyűjtsük azokat a már meglévő intézkedéseket, programokat, amelyek vélhetően hozzájárultak ezeknek a beszédes számokan a létrejöttéhez.

Illetve vitassuk meg azokat az ötleteket, terveket, javaslatokat, amelyek segítségével tovább javíthatjuk a dolgozóink komfortérzetét és munkahely iránti lojalitását, amelyekkel javíthatjuk a munkahelyi légkört és megkönnyítjük munkavállalóink számára a mindennapok nehézségeinek, feladatainak a megoldását.

A kollégák összehangolt munkájának köszönhetően elkészült egy nagyon összeszedett szakmai anyag, amelyben bemutattuk eddigi intézkedéseinket, programjainkat, törekvéseinket a témában. Továbbá elkészítettünk egy tematikus anyagot, amely felöleli és keretbe foglalja, továbbá konkrét elemekkel tölti meg az előttünk álló időszakot.  Az anyag biztosítja azt is, hogy mindezeket az intézkedéseket, programokat hosszútávon is tovább biztosítsuk dolgozóink számára. Segítve ezzel a családosok számára a mindennapi feladatok hatékony megoldását, mind a magánéletben, mind a munkahelyen, mindezt úgy, hogy a munkahelyi teljesítményük se szenvedjen csorbát, mi több javuljon a munkavégzés hatékonysága.

Tájékoztatásként néhány elem a jövő célkitűzései közül:

-        A vállalat anyaság politikájának a kidolgozása és megvalósítása

-        „Baba kelengye program”

-        Játszósarok a Bakonyerdő Zrt központi irodaházában

-        Dolgozóink iskolás korú gyermekeinek erdei iskolai foglalkoztató program szervezése a szünidei időszakokban.

Mindezen programokkal kiegészülve és a jelenleg meglévő rendszerinket tovább fejlesztve, immáron nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bakonyerdő Zrt. egy családbarát munkahely. Büszkék vagyunk a kitüntető címre!

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

Fotók: Bakonyerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László