"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A DALERD Zrt. csapata nyerte a STIHL fakitermelő bajnokság döntőjét - képgaléria!

A DALERD Zrt. csapata nyerte a STIHL fakitermelő bajnokság döntőjét - képgaléria!

Szeptember 2-án a soponyai Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál részeként rendezték meg a 2017-es Országos STIHL Fakitermelő Bajnokság döntőjét, amelyen hazánk legjobb 36 favágó csapata vehetett részt - tudósít az Erdő-Mező Online. Ilyen szoros végeredmény a versenysorozat fennállása óta nem volt, az első helyezett is mindössze két pont előnnyel lehetett a legjobb.

A csapatok a soponyai tisztáson berendezett pályán két fordulóban mutathatták meg tudásukat mind a kombinált, mind a szerelés versenyszám során. Valóban szembetűnő volt a fakitermelők gyorsasága és pontossága, különösen a lánccserélés idején. Bakon Gábor, az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője a dobogó előtt állva mondott köszönetet minden induló csapatnak, és örömét fejezte ki, hogy balesetmentes volt a döntő megmérettetés, amely minden korábbinál színvonalasabb, komolyabb küzdelmet hozott.

A 2017-es Országos STIHL Fakitermelő Bajnokságot végül a Dalerd Zrt. Nagy István csapata nyerte meg idősebb Bozsó Zoltán, ifjabb Bozsó Zoltán, Zsótér Zoltán és Stúrbel József Dedi összeállításban, mögöttük pedig az Északerdő Zrt. két csapata, az I. és a IV. számú gárda végzett. A legjobb fakitermelők komoly értékben kaptak STIHL vásárlási utalványt, a győztes négyes pedig egy különdíjat is átvehetett a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatójától, Majoros Gábortól. A kiváló Törley pezsgő mellett a csapat egy görögországi nyaralással is gazdagodott.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is sokan szerettek volna a legjobb nyolc csapat közé bekerülni, hiszen ezek a gárdák jövőre részt vehetnek a Bajnokok Bajnoka egyeneskiesés megmérettetésen. A három dobogós csapat mellett a Mecsekerdő Zrt. – Ritrovi Kft., a Barfa 2014 Kft., a SEFAG Zrt. – KNT, a Vértesi Erdő Zrt. – Alba Berkenye Kft. és a Tölgyerdő-Gép Kft. vívta ki az indulási jogot a 2018 tavaszára meghirdetett, izgalmas és embert próbáló versenyre.

A XVI. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dobogósainak végeredménye és a részletes eredmény a szövegkapcsolókra kattintva tölthetők le.

További fényképek a Híralbumok galériában tekinthetőek meg a szövegkapcsolóra kattintva!

Forrás: Erdő-Mező Online, Andreas STIHL Kft.

Szerző: Gribek Dániel

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok, Dobogó kép: Gribek Dániel/Erdő Mező Online

Hírszerkesztő: Nagy László