"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Fakitermelési munkák folynak a debreceni Hármashegyen

Fakitermelési munkák folynak a debreceni Hármashegyen

Engedélyezett fakitermelés kezdődött a napokban Hármashegyen. A NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének munkatársai elsőként a Hármashegyi Pihenőcentrumban a büfé melletti idős akácosban dolgoztak – közölte a társaság.

Az egész évben látogatott pihenőközpont szomszédságában található erdőrészletben már szükségessé vált az elszáradt és balesetveszélyes akácfák eltávolítása. A 81 éves, egészségügyileg gyenge állomány lényegesen meghaladta a térségben jellemző akác faállományok 40 év körüli fenntarthatósági idejét.

Az erdészet a tervezett munkálatokat természetesen egyeztette a szakhatóságokkal, a fakitermelés a szükséges engedélyek birtokában kezdődött meg. A csaknem 2 hektáros terület felújítását még ebben az évben – várhatóan tavasszal – elvégezzük a magasabb természetességi kategóriájú erdőt biztosító őshonos fafajú csemeték ültetésével.

A munkavégzés során kitermelt tűzifa egy része a szociális tűzifaprogramon keresztül jut el a rászorulókhoz, a többit értékesítjük – tájékoztatott dr. Pusztai Virág, a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének megbízott igazgatója.

Forrás: Hajdú Online

Fotók: Hajdú Online

Hírszerkesztő: Nagy László