"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Digitális séta a zselici erdőben

Digitális séta a zselici erdőben

A természetjárás és az erdei turizmus népszerűsítése az elsődleges célja a SEFAG Zrt. legújabb akciójának. A somogyi állami erdők kezeléséért felelős vállalat gömbpanorámás képeket készített a Zselici Tájvédelmi Körzet népszerű kirándulóhelyeiről, amiket a Google StreetView felületén tett elérhetővé.

Az erdészek azt tapasztalták, hogy az internetet már nem csak nyaralások tervezésére, hanem kisebb kirándulások célpontjainak kiválasztására is egyre többen használják. A nagy felbontású panorámaképekkel a felhasználók szinte az erdő közepén érezhetik magukat, ami remélhetőleg sokaknak csinál kedvet ahhoz, hogy bakancsot húzzanak és személyesen is elinduljanak a természetbe.

A virtuálisan bejárható helyszínek között megtaláljuk a környék rendkívül alacsony fényszennyezése miatt országos hírű Zselici Csillagparkot, a Hotel Kardosfa háromcsillagos erdei szállodáját, a Kelet-Zselic két népszerű kirándulóhelyét, a Mátyás kutat és a dennai Feneketlen kutat, valamint a tőlük délre található úgynevezett Enyezdi barakk környékét. Sőt még a levegőből is körbenézhetünk a Zselici Tájvédelmi Körzet fölött. Némiképp kakukktojás az újdonságok között a Kaposváron található Erdők Háza Látogatóközpont, ami gyerekeknek és családoknak kínál kedvcsináló élményeket az erdőjáráshoz.

Forrás: ZETApress

Fotók: zselicicsillagpark.hu

Hírszerkesztő: Nagy László