"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az EGERERDŐ Zrt. és a lengyel erdőgazdaságok együttműködése

Az EGERERDŐ Zrt. és a lengyel erdőgazdaságok együttműködése

A lengyel és magyar nemzet összefonódása ezeréves múltra tekint vissza, mely hagyomány ápolása napjainkra is megmaradt. A történelem viharaiban megerősödött együttműködés, egymás segítése a jelenkor kapcsolatát is meghatározza a két ország között. Az országok közötti politikai kapcsolat mellett a vállalatok partnersége is kiemelhető, melyre jó példa, az EGERERDŐ Zrt. és a lengyel erdőgazdaságok együttműködése.

Április végén az, EGERERDŐ Zrt., mint a Bükk és Mátra állami erdeinek gondos gazdája fogadta a Krosnói erdőgazdaság delegációját. A magyar erdőgazdálkodás szervezeti felépítése mellett, az erdőtörvény magyaros sajátságairól, a hazai erdők szerkezetéről is tájékoztatta előadásában a vendégeket dr. Jung László vezérigazgató.

A másnapi program Szilvásváradon folytatódott, ahol többek között a kisvasutat és annak fejlesztési koncepcióját ismerhették meg a lengyel kollégák Kovács László vasútüzemvezetőtől.

Az erdei programban a 2017-ben hókárt szenvedett erdők egyikét mutatta be Bognár Bence erdészetvezető, térképek, összesített adatok segítségével. 

A vendégeink nagy érdeklődése tartalmas szakmai beszélgetésekre adott lehetőséget. Mint kiderült, Lengyelországban az erdőgazdálkodás irányítási rendszere jelentősen eltér, ennek ellenére nagyon hasonló szakmai kihívásokkal kerülnek szembe.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László