"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Egészséges környezetet teremt a Kaposváriaknak a SEFAG Zrt.

Egészséges környezetet teremt a Kaposváriaknak a SEFAG Zrt.

Továbbra is mi szeretnék maradni Kaposvárnak a „tüdeje” – mondta Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója miután átvette Szita Károlytól, Kaposvár polgármesterétől a város 150. évfordulójára készült emlékzászlót az Erdők Házában.

Az eseményen elhangzott, az erdőtársaság már több mint fél évszázada van jelen Kaposvár életében, és a város egyik fontos, meghatározó cége. A SEFAG Zrt. az 1970-es megalakulása óta szinte majdnem ugyanakkora területen, jelenleg 84 ezer hektáron gazdálkodik. Volt olyan időszak, amikor 5500 embernek adtak munkát, most mindösszesen 440-en dolgoznak a cégnél.

Azon túlmenően, hogy élvezhetjük a munkájuknak az eredményét, nekem a jóléti erdőgazdálkodás jut először eszembe, amikor a SEFAG-ről beszélünk – emelte ki Szita Károly. – Az, hogy a gyermekeink, a felnőttek, a nagyszülők lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék az erdőt, és ott olyan infrastruktúra alakuljon ki, ahova szeretnek, akarnak menni és hívják őket, az önök érdeme. Az 1970-es megalakulásuk után az egyik legjelentősebb állomása volt, hogy elkezdték telepíteni a desedai arborétumot. Aztán hidat építettek, a parkerdőt fejlesztették, majd lombkorona sétányt alakítottak ki. A Tókaji Parkerdőben is sok mindent tettek, és felépült az Erdők Háza is, melyet nyolc éve adtunk át – sorolta a SEFAG beruházásait Szita Károly.

Fehér István az erdőtársaság vezérigazgatója hozzátette, a SEFAG és a város között mindig jó volt a kapcsolat, ezért tesznek is azért, hogy a kaposváriak 2030-ig a legegészségesebb városban és környezetben élhessenek.

Forrás: SONLINE

Szerző: Marosi Gábor

Fotók: Lang Róbert

Hírszerkesztő: Nagy László