"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Egymillió forintot hozott a KEFAG Zrt. aukciója

Egymillió forintot hozott a KEFAG Zrt. aukciója

Összesen 16 festmény talált gazdára a KEFAG Zrt. által 2017. november 15-én rendezett aukción. A bevétel egy millió forint volt, melyet a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordít majd a társaság.

A KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában készült festményekből válogatott tárlat alkotásai „kerültek kalapács alá". Mint közismert, a KEFAG Zrt. 2005. óta 13 alkalommal biztosított alkotó környezetet csaknem 50 művész számára, hazánkból és a határokon túlról.

A bugaci Bucka Szállóban eltöltött napok után minden művész két-két alkotást hagyományozott a KEFAG Zrt.-re, amelyek közül ezúttal 58 festményt bocsátottak árverésre. A korábbi aukciókból származó bevételt, és a most eladott képek értékét is elkülönítetten kezeli a társaság, az összeget pedig a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítják. Ahol a terveik szerint első körben egy új kilátót építenek, ezt követően pedig egy interaktív bemutató épület is készül.

Az árverésen a kiállított festmények a számozásuk szerint kerültek sorra, és a résztvevőknél lévő táblák felmutatásával lehetett licitálni. Összeghatártól függően 1-5 ezer forintig emelkedtek a licitek. A legalacsonyabb kikiáltási ár 40 ezer, a legmagasabb pedig 83 ezer forint volt.

Forrás: Kecskemét Online

Fotók: Kecskemét Online

Hírszerkesztő: Nagy László