"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Egyre több erdészeti út nyílik meg a kerékpárosok előtt

Egyre több erdészeti út nyílik meg a kerékpárosok előtt

Az Agrárminisztérium arra törekszik, hogy az állami erdőgazdaságok egyre több utat nyithassanak meg a kerékpáros turizmus előtt - hangsúlyozta a minisztérium földügyekért felelős államtitkára csütörtökön.

Bitay Márton a Zala megyei Szentpéterföldén, a Zalaerdő Zrt. 12 kilométer hosszú, Szentpéterfölde és Pusztamagyaród között felújított, kerékpározhatóvá tett útjának  avatásán arról beszélt, hogy az állami erdőgazdaságok az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra.  A látogatottsági adatok mutatják, hogy milyen nagy az igény a kilátókra, kisvasutakra, tanösvényekre vagy erdei iskolákra, és ugyanúgy igény lenne az állami erdészetek úthálózatának megnyitására a kerékpáros turizmus számára – mondta az államtitkár.

Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója a 12 kilométeres erdészeti útról elmondta: a Mura-program keretében elvégzett felújítás mintegy 300 millió forintba került. Ez a beruházás csatlakozik az erdei kisvasút jövő évre tervezett felújításához, amelynek révén újabb 8 kilométernyi vasútvonal nyílik meg, 40 kilométerre bővítve ezzel a közforgalmú hálózatot.

Forrás: MTI, AM Sajtóiroda

Fotók: zaol.hu, AM Sajtó

Hírszerkesztő: Nagy László