"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Emelkedtek az erdősítési pályázat támogatási összegei

Emelkedtek az erdősítési pályázat támogatási összegei

Módosult az ,,Erdősítés támogatása" című, VP5-8.1.1-16 kódszámú pályázati felhívás: változtak a támogatási összegek. A  módosítás eredményeként emelkedtek az erdőtelepítéshez és az ipari célú fásszárú ültetvény telepítéséhez nyújtandó támogatási összegek.

Továbbá nőtt az erdőtelepítések fenntartási költségeinek támogatása és a kieső tényleges jövedelem pótlása. Emelkedett az ún. kiegészítő intézkedések költségei közül a kerítésépítés, a villanypásztor-építés, valamint az erdőszegély kialakításának támogatási összege is. A növekedés az egyes támogatások esetében eltérő mértékű, de minimálisan legalább 9,5 százalékos.

Néhány példa a változásra. A tölgy-bükk és egyéb keménylomb célállomány-típusba tartozó erdő telepítéséhez nyújtandó támogatás hektáronkénti összege 2103-ról 2789 eurónak megfelelő forintra emelkedett. A nemesnyár ipari célú fásszárú ültetvény telepítésének támogatása 1915 eurónak megfelelő forintról 2216-ra nőtt. A kieső tényleges jövedelem pótlása évi 174 eurónak megfelelő forint/hektár a 79 eurónak megfelelő forint/hektár helyett. A kerítésépítéshez igényelhető támogatás 5,8 eurónak megfelelő forint/méter (max. 731 eurónak megfelelő forint/hektár), szemben a korábbi 4 eurónak megfelelő forint/méterrel (max. 504 eurónak megfelelő forint/hektár).

Forrás: ME, NAK

Hírszerkesztő: Nagy László