"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket

Emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket

Egyhektáros emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket; az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából az Egererdő Zrt.-nél ültetett emlékerdő újabb állomása lehet a környékbeli kirándulásoknak - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára Felsőtárkányban kedden.

Szentpéteri Sándor az Egererdő Zrt. egeresvölgyi területén makkvetéssel kialakított ültetvény avatásán emlékeztetett arra, hogy az emlékerdő része annak a kezdeményezésnek, amelynek során mind a 22 állami erdőgazdaság 1-1 hektár új erdő létesítésével állít emléket a vadászati és természeti világkiállításnak.

"Az új erdő telepítése összhangban áll az Agrárminisztérium országfásítási célkitűzéseivel is, és felhívja a figyelmet arra, hogy minden közösségnek megvan a lehetősége tenni a természeti környezet megóvása és gyarapítása érdekében" - mondta a helyettes államtitkár.

Dobre-Kecsmár Csaba vezérigazgató elmondta: az Egererdő Zrt. közjóléti tevékenységét már a 2019-ben is meghatározta a vadászati és természeti kiállítás.

Az esemény jegyében szervezték meg tavaly a hagyományosnak mondható erdészeti nyílt napokat Egerben és Mátrafüreden illetve, a mátrai trófeamustrát, amelyen több mint 5500-an vettek részt.

Az erdőgazdaság vezetője ismertette, hogy a Mátravasút után a felsőtárkányi és a szilvásváradi állami erdei vasút fejlesztését is támogatja a kormány.

Forrás: MTI

Fotók: Huszár Márk

Hírszerkesztő: Nagy László