2019. 04. 19. Ma Emma, Malvin, Zseraldina névnapja van. Pontos idő: 20:42
Ágazati, szakmai hírek

Erdész kitüntetettek október 23.-a alkalmából | 2018-10-27

Elismeréseket adtak át a nemzeti ünnepen az Agrárminisztériumban

Október 19-én volt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepség az Agrárminisztériumban.

1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában - jelentette ki Nagy István agrárminiszter. Ünnepi beszédében az agrárminiszter kiemelte, a forradalmunk és szabadságharcunk öröksége arra kötelez bennünket, hogy mi is a jövő felé forduljunk, formáljuk és tovább gyarapítsuk szellemi, lelki és nemzeti hagyományainkat.  Nagy István szavai szerint 1956 hősei példát mutattak a hitért folytatott harcban, alázatosak voltak a hatalom gyakorlásában és könyörületet tanúsítottak minden egyes emberrel szemben.

Az ünnepi beszéd után a tárcavezető összesen 66 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából.

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetést kapott

Olaszy István, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott erdőművelési csoportvezetője kitüntetésben részesütl hat évtizede az erdőtelepítésben, az erdőművelési eljárásokban végzett kimagasló tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Dr. Solymos Rezső akadémikus, az Erdészeti Tudományos Intézet kutatóprofesszora, címzetes egyetemi tanár kitüntetésben részesült több évtizede az erdészet szolgálatában végzett korszerű erdőnevelési irányelvek és technológiák kidolgozásáért, kiváló oktatási tevékenységéért, életútja elismeréseként. Kitüntetését fia, Dr. Solymos Rezső vette át.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott

Béres Sándor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője kitüntetésben részesült három évtizedes elkötelezett erdészeti tevékenységéért, a Bédai Erdészetben végzett kiváló vezetői munkájáért.

Horváth Lajos Miklós, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült négy és fél évtizede az erdőfelújítások szervezésében, a bányaudvarok újraerdősítésében végzett kimagasló munkájáért, közéleti tevékenységéért.

Nagy Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott fahasználati műszaki vezetője kitüntetésben részesült négy évtizedes kiváló erdészeti tevékenységéért, vezetői munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért, életútja elismeréseként.

Sztojkov Demeter, a NYÍRERDŐ Zrt. nyugalmazott főrevizora kitüntetésben részesült öt évtizede az állami tulajdonú gazdasági társaság és erdővagyon védelmét szolgáló kiváló ellenőri és tényfeltáró munkájáért, a Felügyelőbizottságban ellátott tevékenységéért.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott

Adamik Tiborné, az Ipoly Erdő Zrt. Berceli Erdészetének nyugalmazott vezető könyvelője kitüntetésben részesült a cserháti állami erdőgazdálkodás eredményességét és ügyvitelét támogató informatikai rendszerek fejlesztésében végzett kiváló tevékenységéért.

Greguss László Géza, a volt Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott főerdőfelügyelője kitüntetésben részesült a kisalföldi erdőgazdálkodásban végzett kiváló tevékenységéért, az új erdőtulajdonosok támogatásáért, természetfotós munkájáért, életútja elismeréseként.

Hegyi Károly, a Bakonyerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült több mint négy évtizeden át a kolontári erdő szerkezetátalakításában végzett kiemelkedő tevékenységéért, az erdőfelújításokban elért eredményeiért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott

Ács László, a Mecsekerdő Zrt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült a Sásdi Erdészet területén az erdőfelújításokban, az erdőművelési közmunkaprogramban végzett kimagasló munkájáért, vadászati tevékenységéért.

Balogh Péter, a Piramita 2001 Bt. kerületvezető erdésze kitüntetésben részesült kiváló erdészeti tevékenységéért, a kelet-bakonyi erdőkben végzett rekultivációs erdőtelepítések kivitelezéséért.

Becker Mária, a NEFAG Zrt. Monori Erdészet pénztárosa, adminisztrátora kitüntetésben részesült négy évtizede az erdészet szolgálatában végzett kiváló pénztárvezetői és tárgyi eszköz könyvelési tevékenységéért, programszervezői munkájáért.

Szemerics Antal, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szentgotthárdi Erdészet fahasználati előadója kitüntetésben részesült három évtizede a fahasználati és kereskedelmi területen végzett kiváló munkájáért, ügyviteli tevékenységéért.

Dr. Vidóczi Henriett, a SEFAG Zrt. Iharosi Erdészet erdőművelési ágazatvezetője kitüntetésben részesült az erdészeti növényvédelem területén, különösen a cserebogár fajok elleni eredményes munkájáért, az erdőtelepítésben és -felújításban végzett kiváló tevékenységéért.

Az Országos Erdészeti Egyesület ezúton szívből gratulál a kitüntetett kollégáknak!

Erdész kitüntetettek október 23.-a alkalmából
Forrás: AM Sajtóiroda, FATÁJ Online
Fotók: Kovács Zoltán/AM
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűlése

Az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűlése | 2019-04-16

Indul a jelentkezés, az Év Erdésze Versenyre is! - Határidő: május 10!


Szakmai napot és vezetett túrát szerveztek a Szentgáli Tiszafásért

Szakmai napot és vezetett túrát szerveztek a Szentgáli Tiszafásért | 2019-04-15

Az Országos Erdészeti Egyesület Veszprémi Verga és Veszprémi FVM Csoport rendezvénye


Elhunyt Liptai Gábor

Elhunyt Liptai Gábor | 2019-04-09

Gyászjelentés


Így mérték le Magyarország legmagasabb fáját! - videó!

Így mérték le Magyarország legmagasabb fáját! - videó! | 2019-04-18

Duglászfenyő az Iharosberényi Erdészet kezelési területén


Imperial22 futárszolgálat