"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az erdészeti szakirányítás új szabályozásáról szólt az online fórum

Az erdészeti szakirányítás új szabályozásáról szólt az online fórum

2020. szeptember 3-án megkezdődött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a magán-erdőgazdálkodás szerveződéseinek és szakirányításának új jogszabályi kereteiről szóló online tájékoztatósorozata. Az első rendezvény témája az erdészeti szakirányítás volt.

Az online tájékoztató fórum keretében a résztvevők az erdészeti szakirányítási tevékenységre, illetve az erdészeti szakszemélyzetre és az erdészeti szakirányító vállalkozásokra vonatkozó új szabályozásról hallhattak tájékoztatást.

Tekintettel arra, hogy a NAK és a szakmai szervezetek honlapjain megjelent korábbi cikkben az új szabályozás, illetve annak legfontosabb változásai már bemutatásra kerültek, a mostani tájékoztató fórum középpontjában csak a legmarkánsabb változások, azok céljai és következményei szerepeltek. Mint például az erdőgazdálkodásban és annak szakirányításában közreműködők jogai, kötelezettségei, illetve felelősségi viszonyai, az erdészeti szakirányító vállalkozások előtérbe kerülése, az erdészeti szakirányítási tevékenység állami támogatásának szükségessége. A felmerülő kérdésekről egy rövid előadást követően a NAK és a szakmai szervezetek képviselői tartottak beszélgetést.

Az esemény összefoglalója a rendezvénysorozat pdf naptárjában (234 KB) érhető el. Mint utóbbiból kiderül, a következő fórum 2020. szeptember 10-én 15 órától kezdődik. Ezen a tájékoztató fórumon az erdőket érintő osztatlan közös tulajdon egyszerűsített felszámolási lehetőségéről lesz szó. A fórumra a rendezvénynaptárban foglaltak szerint regisztrálni szükséges.

Forrás: NAK

Szerző: Szalai Károly

Hírszerkesztő: Nagy László