"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Hamarosan felfüggesztik az erdészeti gépbeszerzési pályázatot

Hamarosan felfüggesztik az erdészeti gépbeszerzési pályázatot

Az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című pályázathoz kapcsolódó közlemények jelentek meg. Ezek tájékoztatást adnak a következő értékelési határnapról és a pályázatbeadás felfüggesztéséről.

Az „Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások” című pályázat kiírásának megfelelően 2017. szeptember 4-ig támogatás igényelhető: erdőgazdálkodásban használt gépek, eszközök beszerzéséhez, fatermékek felkészítését szolgáló gépek beszerzéséhez, továbbá erdei gomba, gyógynövény és vadgyümölcs feldolgozását vagy tárolását szolgáló fejlesztéshez.

Egy-egy igénylő maximum 100 millió forint támogatásra jogosult. A támogatást a nyilvántartásba vett erdőgazdálkodók és a vidéki térségben székhellyel vagy telephellyel rendelkező erdészeti szolgáltató vállalkozások igényelhetik. A részletesebb jogosultsági feltételek itt olvashatók.
A gépek, eszközök beszerzése mellé igényelhető továbbá támogatás a projektelőkészítéshez és -menedzsmenthez is. A támogatás intenzitása a közép-magyarországi régióban 40 százalék, a többi régióban 50 százalék.

A pályázati felhívás és a segédletek innen tölthetők le.

Szintén e pályázathoz kapcsolódó fontos információ, hogy az irányító hatóság a kötelezettségvállalási keret kimerülése miatt a támogatási kérelmek beadását 2017. szeptember 5-én 0 órától felfüggeszti. Részletek itt.

Forrás: NAK TISz

Fotók: magtarkft.hu

Hírszerkesztő: Nagy László