"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti kutatások aktuális kérdései

Erdészeti kutatások aktuális kérdései

2018. február 18-án, az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő FeHoVa keretein belül a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya konferenciát szervezett az Erdészeti kutatások aktuális kérdései címmel.

A szakmai tanácskozást Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, kiemelve annak a célnak a fontosságát, hogy az új szaktudományi eredményeket minél szélesebb körben kell megismernie a tő melleti erdészeti gyakorlatnak. Ezt kívánta szolgálni a konferencia is.

A Soproni Egyetem és a NAIK ERTI kutatói változatos témákban adtak elő, az akác és nemesnyár ipari célú faültetvények befektetési lehetőségeitől, a dendromassza ipari hasznosításán át, a hazai erdőkben megjelenő inváziós rovarokig, vagy az alternatív földhasználati lehetőséget jelentő agrárerdészettől, az erdészeti utak forgalmának korszerű méréstechnológiájáig.

Az egyes előadásokról az Erdő-Mező Online hírportál kezdett meg összefoglaló beszámolókat közreadni, melyek az alábbi kapcsolók segítségével érhetőek el.

Nagy Imre: Ültetvények, avagy faanyag-termesztés a szántóföldön

Dr. Czupy Imre: Dendromasszával a tisztább jövőért

Prof. dr. Lakatos Ferenc: Inváziós rovarok a hazai erdőkben

 

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok