"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti programok is lesznek a NAK Szántóföldi Napok expóján

Erdészeti programok is lesznek a NAK Szántóföldi Napok expóján

A 2019. május 23-24-én Mezőfalván megrendezésre kerülő III. NAK Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és program. Erre várjuk szakmai kiállítók jelentkezését.

Az agrárium egyik meghatározó ágazata az erdőgazdálkodás, mely az ország területének ötödét, a termőterületének több mint negyedét kitevő erdőkben folyik. Az erdőgazdálkodási ágazat gazdasági teljesítményei ugyan alatta maradnak a többi agrárágazat mutatóinak, de a környezet- és természetvédelmi, valamint a közjóléti funkciók tekintetében az erdők és az erdőgazdálkodás szerepe, jelentősége megkérdőjelezhetetlen.

Az összehasonlításnál fontosabb azonban, hogy mindkét ágazat sajátosságai és fejlesztési lehetőségei folyamatosan napirenden legyenek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erre is törekszik, ezért a nagy agrárrendezvényein egyre szélesebb körben megjelennek az erdőgazdálkodás aktuális eredményei és kihívásai is. Jelentős előrelépésnek tekinthető, hogy a 2019. május 23-24-én Mezőfalván megrendezésre kerülő III. NAK Szántóföldi Napokon is lesz erdészeti szakmai kiállítás és programok.

A kamara a kiállításon megjelenő földtulajdonosok és mezőgazdálkodók részére be szeretné mutatni, hogy az erdőtelepítések, a fásítások és a fás szárú ültetvények hogyan járulhatnak hozzá a termőföldek racionális hasznosításához. A köztestület a szakmai kiállítással és előadásokkal hozzá szeretne járulni az elmúlt időszakban kissé háttérbe szorult ágazati ismeretterjesztéshez, elsősorban az erdőgazdálkodók valamint az erdészeti szaktanácsadók és szakirányítók szakmai ismereteinek bővítéséhez. Mindemellett az ismeretterjesztés keretében erdészeti gépbemutatóra is lehetőséget biztosít a kamara. Az erdőgazdálkodási ágazatban is egyre nagyobb akadályt jelent ugyanis a munkaerőhiány, ami miatt elodázhatatlan a meglehetősen elhasználódott hazai erdészeti géppark megújítása.

A programokról a www.szantofoldinapok.hu portálon részletes tájékoztatást olvashat. A rendezvényre várjuk az említett célokhoz kapcsolódó tevékenységet végző szakmai kiállítók jelentkezését. Várjuk továbbá a tisztelt szakközönséget és az érdeklődőket, akik számára egész napos erdőgazdálkodási szakmai programmal készülünk.

Forrás: NAK

Fotók: NAK

Hírszerkesztő: Nagy László