"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészeti Szakmai Rendszer egyeztetés

Erdészeti Szakmai Rendszer egyeztetés

Több mint 50 erdészeti és informatikai szakember vett részt azon a megbeszélésen, amelyet az állami erdészeti társaságoknál működő Erdészeti Szakmai Rendszer (ESZR) működéséről és a tovább fejlesztés irányairól tartottak 2016 október 5-én.

Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár megnyitójában kiemelte, fontos az, hogy a társaságok szakmai nyilvántartási és tervezési feladatait egy korszerű rendszer támogatja, amelyet már - az elmúlt hónap fejlesztéseinek köszönhetően - a terepen is használhatnak az erdészek. Ez az alkalmazás példa lehet más természeti területkezelők számára is.

A tanácskozáson a fejlesztő - Naviscon Zrt. - munkatársai áttekintést adtak az előző megbeszélés óta eltelt időszak fejlesztéseiről, a jogszabály változások miatt szükségessé vált módosításokról, így különösen a műveleti lap elektronikus előállítására szolgáló modul fejlesztésről, illetve a megváltozott hatósági bejelentések működéséről. Röviden szó esett az ingatlan-nyilvántartási, természetvédelmi, és közjóléti nyilvántartásokat lehetővé tevő modulok működési gyakorlatáról is. Fontos téma volt a ma már több mint 500 felhasználó által használt terepi erdészeti informatikai alkalmazás a TERI 2.0 verzió újdonságainak ismertetése. A megbeszélés alkalmat adott kötetlen konzultációra, és a tovább fejlesztéssel kapcsolatos egyeztetésre is.

Forrás: FM - Állami Földekért Felelős Helyettes Államtitkárság

Fotók: Matáncsi János

Hírszerkesztő: Nagy László