"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdő Háza látogató központot épít a TAEG Zrt. a Soproni Parkerdőben

Erdő Háza látogató központot épít a TAEG Zrt. a Soproni Parkerdőben

Közel félmilliárd forintos forrásból ökoturisztikai látógatóközpont építése vette kezdetét Sopronban, amely a Lővér Program keretében megvalósuló fejlesztésekhez hasonlóan színvonalas kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd valamennyi látogató számára.

„Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében” címmel indult útjának a legújabb turisztikai fejlesztés Sopron városában, melyre Magyarország Kormányának jóváhagyásával, a Bejárható Magyarország Program keretében 461 727 120 Ft támogatást nyert el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A Muck területén megvalósuló Erdő Háza Ökoturisztikai Központ 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével megeleveníti a magyarországi nagyvadfajokat, a fiatalabb korosztály számára sokszínűen, játékos formában mesél a természetről, védelmének fontosságáról.

A tervezéskor természetesen nem feledkeztek meg a hosszú ideig itt működő határőrségről sem, amelynek történetét leírásokkal és képekkel fogják bemutatni a közönségnek. A fejlesztés részeként egy információs pont és jegyiroda, vendéglátóegységgel kiegészülve nyújt számos, a térségben található attrakciókról turisztikai információt, több jármódban válnak elérhetővé garantált túrák, a legkiválóbb turisztikai szolgáltatókkal való együttműködés jegyében. Az épületből egy impozáns fahídon juthatnak el a látogatók a vadasparkba.

A tervek szerint bemutatásra kerülnek itt a vadászható nagyvadfajaink (őz, gímszarvas, dámszarvas, muflon és vaddisznó), valamint néhány, a területen élő apróvadfaj is. Az irodai egységek és az állatok takarmányozását biztosító tároló közösen alkotják a főépülettel a komplexum épületegységét. A látogatók további kényelmét szolgálják majd a kerékpáros-autós és buszos parkolóhelyek, valamint a teljes körű akadálymentesség. Az épületek teljes önfenntartóak lesznek, mely példaként szolgál majd a felnövekvő nemzedék előtt.

A beruházással mind Sopron városa, mind az erdőgazdaság egy újabb kiemelkedő állomásához ért el az aktív turisztikai hálózat fejlesztésében.

Forrás: SopronMédia

Fotók: TAEG Zrt. - Látványtervek

Hírszerkesztő: Nagy László