"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdővé változott az egri Érsekkert

Erdővé változott az egri Érsekkert

Vadászkutyák, bogyós gyümölcsből készült lekvárok és erdészeti munkagépek testközelből. Többek között ezekkel várták a gyerekeket a VI. alkalommal megrendezett Erdészeti Nyílt Napon Egerben 2016. szeptember 2-án, az Érsekkertben az EGERERDŐ Zrt. munkatársai. A programok célja, hogy minél közelebb hozza az erdőt és annak élővilágát a fiatalokhoz.

A standoknál szakemberek mutatták be az erdei élővilágot, az erdész sokrétű munkáját. A vendégek megismerkedhettek az erdei növényekkel, rovarokkal, a fahasználattal, az erdészeti gépekkel, a fatermékekkel, a vadgazdálkodással és vadászattal, az erdő ízeivel és az erdei vasutakkal is.

– Szerettük volna, hogy a vendégek megismerjék az erdőben végzett tevékenységet, s azt, hogy az állami erdészetek miként gazdálkodnak az állami erdőkkel. A tematika alapja a teljes tevékenységi kör bemutatása volt – nyilatkozta a TV Eger forgatóstábjának Dr. Jung László vezérigazgató. – Tizennégy állomásunk volt, ezek között egy szlovák, a Rimaszombati Erdészet képviselőivel és egy lengyel sátor a lwówek slaski erdészet munkatársaival. Ők is örömmel állapították meg, hogy a korábbi évekhez képest sokkal többen keresték fel a sátrakat. A rendezvényünkhöz ebben az évben is csatlakozott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az VI. Erdészeti Nyílt Napon 2151 fő regisztrált, akiknek az EGERERDŐ Zrt. a nap élményei mellé egy Erdei fejtörő játékot is ajándékozott. 

A korán érkezők, akik a helyszínen 9-9.50-ig regisztráltak egy-egy Erdei tanórát is kisorsoltak óvodás és iskolás kategóriában. Ezzel már a következő programjukra hívták fel a figyelmet, ugyanis lesz két szarvasbőgéses járatuk az erdei kisvasúttal 2016. szeptember 17-én és 24-én a felsőtárkányi Stimecz-házhoz, és a két szombat közötti hétköznapokon az óvodásokat és az iskolásokat várják természet közeli élményekkel az őszi erdőben.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László