"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőgazdálkodás - kézikönyv erdőtulajdonosoknak

Erdőgazdálkodás - kézikönyv erdőtulajdonosoknak

Pápai Gábor szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó gondozásában megjelent az Erdőgazdálkodás - Kézikönyv erdőtulajdonosoknak című szakmai kiadvány. A közelmúltban Versenyképes erdőgazdálkodás címen megjelent, azzal tartalmilag azonos mű formailag átdolgozva ezúttal a szakmai nagyközönség számára is elérhető szakkönyv. A kiadvány tartalmazza a fatömegtáblákat is.

Az igazán jövedelmező erdőgazdálkodást hosszú évszázadok megfigyelése alapozza meg, hiszen a fáknak a faanyaggal hasznot hajtó kitermelésig olykor évszázados kort kell megélniük, ami alól csak az ültetvényszerűen telepített és a gyorsan növő állományok a kivételek. Ezért az erdőből kivehető hasznot – a tartamosság figyelembevételével – mindig hosszú távra, szakember bevonásával tervezzük.

A könyv egyes fejezeteinek szerzői jeles szakemberek, akik arra vállalkoztak, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos ismereteik lényegét összefoglalják és közkinccsé tegyék. Olyan művet hoztak létre, amelyből az erdőtulajdonos azt is megtudhatja, hogy a birtokában levő életközösséggel való munkálkodás során a természetvédelemmel, a vadgazdálkodással és a vadászattal kapcsolatos előírásokat is figyelembe kell venni.

A kötet a Libri könyvesbolt-hálózatnál és a Mezőgazda kiadó honlapján keresztül vásárolható meg.

Forrás: OEE

Fotók: OEE, Mezőgazda Kiadó

Hírszerkesztő: Nagy László