"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kitüntetett kollégák az Erdők Világnapja alkalmából

Kitüntetett kollégák az Erdők Világnapja alkalmából

A 2019. évi Erdők Világnapja alkalmából PRO SILVA HUNGARIAE DÍJAT kapott:

Klemencsics András István, a Pest Megyei Kormányhivatal, Érdi Járási Hivatala, Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály főosztályvezetője több mint három évtizede az erdészeti igazgatásban, különösen az erdőtervezés és erdőfelügyelet területén elért elévülhetetlen eredményeiért.

Pápai Gábor, az Országos Erdészeti Egyesület nyugalmazott főszerkesztője, több mint két évtizedes, az Erdészeti Lapok főszerkesztőjeként végzett kimagasló tevékenységéért, publikációs munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért.

Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese a helyi fatömegtarifák bevezetésében, a klímarezisztens szaporítóanyag források felkutatásában végzett tevékenységéért, innovatív vezetői és közösségteremtő munkájáért.

Tóth Gábor, az Ipoly Erdő Zrt. gazdasági és termelési vezérigazgató helyettese, a természetes felújításokra alapozott erdőgazdálkodásban, a nógrádi régió turisztikai fejlesztéseiben, a magyar-szlovák erdészeti kapcsolatokban elért eredményeiért.

PRO SILVA HUNGARIAE EMLÉKPLAKETTET kapott:

Nagy Zoltán László, a Nyírerdő Zrt. kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesül a Bockereki erdőben a természetes felújításra alapozott szálalóvágás bevezetésben elért eredményeiért, közösségteremtő munkájáért.

Szobota Csaba, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. informatikai csoportvezetője, kitüntetésben részesül az ügyviteli és erdőgazdálkodási folyamatok rendszerszervezésében és programozásában végzett kiváló rendszergazda tevékenységéért. (Kitüntetését a fia vette át.)

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott:

Aszódi Róbert Péter, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerületvezető falugazdásza, kitüntetésben részesül a gyomaendrődi körzetben a mezőgazdászok és erdőgazdálkodók támogatásában végzett kimagasló vezetői tevékenységéért.

Bencs László, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. területrendezési előadója, kitüntetésben részesül két évtizede a digitális alapú ingatlan-nyilvántartási rendszer működtetésében, ingatlanrendezési feladatokban, hatósági ügyekben végzett kiváló tevékenységéért.

Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti igazgatója, kitüntetésben részesül az erdő- és vadgazdálkodásban végzett kiváló munkájáért, a közjóléti, vezetői tevékenységéért.


Dávid Lajos Nándor, az IHARTŰ-2000 Erdészeti és Faipari Kft. termelési főerdőmestere, kitüntetésben részesül a magán-erdőgazdálkodásban a természetszerű és fenntartható tervszerű erdőgazdálkodásban végzett kiváló tevékenységéért.

Gábor Edit Melinda, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály főosztályvezetője, kitüntetésben részesül az erdészeti szakterületen a megújításokban és fejlesztési folyamatokban végzett elkötelezett tevékenységéért.

Hajnal Imre, a NEFAG Zrt. erdővédelmi és kommunikációs vezetője, kitüntetésben részesül négy évtizede az alföldi erdőgazdálkodásban végzett kiváló, elhivatott tevékenységéért, innovatív vezetői munkájáért.

Hilmer Ferenc József, a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. nyugalmazott erdésze, kitüntetésben részesül négy évtizede az erdészet szolgálatában, a magánerdőgazdálkodás működőképességének javításában végzett kiváló tevékenységéért.

Mézes Lajos, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kereskedelmi irodavezetője, kitüntetésben részesül négy évtizede  az erdészet szolgálatában a gazdaság eredményességének érdekében végzett kereskedelmi tevékenységéért.

Mihály László, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesül négy évtizede a természetközeli szemléletű erdőgazdálkodásban, az erdővagyon gondozásában, a horvát-magyar erdész kapcsolatok ápolásában végzett kiváló tevékenységéért.

Rosta Katalin, a Bakonyerdő Zrt. erdőgondnoka, kitüntetésben részesül a Bakonyszentlászlói Erdészetben az erdőgondnokság irányításában végzett kiváló tevékenységéért, fahasználati és vadászati feladatok szervezésében elért eredményeiért, szakújságírói munkájáért.

Rózsa Szilveszter, az Ipoly Erdő Zrt. nyugalmazott csemetekert vezetője, kitüntetésben részesül több évtizede a Romhányi Erdészetben az erdőfelújításban és erdőtelepítésben, a dejtári erdők kezelésében végzett kiváló tevékenységéért, életútja elismeréseként.

Sebestyén János, a VADEX Mezőföldi Zrt. kerületvezető hivatásos vadásza, kitüntetésben részesül több mint négy évtizede a zártkerti nagyvad tartásban, a gímszarvas vadásztatásában elért elévülhetetlen eredményeiért.

Simon László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. karbantartója, kitüntetésben részesül öt évtizedes elhivatott munkájáért, a Ravazdi Erdészet területén a kilátók, a lombkorona tanösvény kialakításában végzett kiváló fafaragói tevékenységéért.

Steinbach Pál Péter, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesül a szentgáli Alsóerdő kerületében  a természetes erdőfelújításban, erdőtelepítésben végzett kiváló tevékenységéért.

Szabó Károly, a Vas Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztály erdőtervezési szakügyintézője, kitüntetésben részesül két évtizede a drónról, légi- és űrfelvételekről származó távérzékelési adatforrások kísérleti felhasználása érdekében végzett munkájáért.

Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kereskedelmi Kft. értékesítési és marketing igazgatója, kitüntetésben részesül az erdészek és mezőgazdászok által alkalmazott STIHL eszközök és szolgáltatások magas szintű üzletfejlesztési modelljének kidolgozásában elért eredményeiért, innovatív tevékenységéért.

Tomka Kornélia, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége nyugalmazott titkárságvezetője, kitüntetésben részesül az irodavezetői feladatok ellátásáért, a világbanki hitelezések keretében a mezőgazdasági fejlesztések ügyintézése területén végzett munkájáért.

Az Országos Erdészeti Egyesület szívből gratulál a kitüntetetteknek!


Forrás: Agrárminisztérium

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László