"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdőtörvénytől az erdészeti támogatásokig

Erdőtörvénytől az erdészeti támogatásokig

Június 28-án, szerda délelőtt tartotta országos ülését a a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Erdő- és Vadgazdálkodási Osztálya a hatvani Grassalkovich-kastély dísztermében, ahol téma volt többek között az erdőtörvény módosítása, a végrehajtási rendeletek megalkotása, a Vidékfejlesztési Program erdészeti pályázatai, de a vadkár kérdése is - tudósít az Erdő-Mező Online.

Az osztályülésen ifj. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke köszöntötte a megjelent magán erdőgazdálkodókat, az állami erdőgazdaságok vezérigazgatóit és munkatársait, a hivatali dolgozókat és minden megjelentet, majd Győrffy Balázs NAK elnök üdvözletét is tolmácsolta.

Papp Gergely, az agrárkamara főigazgató-helyettese szintén a szervezet vezetőjének üzenetét adta át az összegyűlt szakembereknek. Mint mondta, Győrffy Balázs nagyon szeretett volna jelen lenni az ülésen, hiszen szívügyének tekinti az ágazatot. Papp Gergely az erdőtörvény módosításával kapcsolatban kifejtette: az egyetem elvégzését követően megfogadta, hogy többé nem lesz maradéktalanul elégedett semmivel, most azonban arra kérte az erdészeket, hogy az erdőtörvény sikeres módosítása miatt mégis érezzenek megelégedettséget. Hozzátette: sok apró lépés még hátra van, így teljesen nem lehet hátradőlni, de a módosítás már önmagában is egy nagyon nagy eredmény. “Az erdészek összefogásból példát mutattak a mezőgazdasági termelőknek. Megmutatták, hogy milyen az, amikor egy teljes szakma közösen dolgozik egy ügyért” – fogalmazott a NAK főigazgató-helyettese.

A helyszíni beszámoló teljes terjedelmében az Erdő-Mező Online ágazati híroldalán olvasható a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: Erdő-Mező Online

Szerző: Gribek Dániel

Fotók: Gribek Dániel/ EM Online

Hírszerkesztő: Nagy László