"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Európa-bajnok a magyar sörétlövő válogatott

Európa-bajnok a magyar sörétlövő válogatott

2016. július 1-3 között a szlovéniai Maribor volt a helyszíne a 9. Kombinált Lövész Európa Bajnokságnak 2016. július 1-3 között. A 17 nemzetet felsorakoztató mezőnyben hat fős magyar csapat is képviseltette magát, nem is akármilyen eredménnyel. 

A Varga András, Jéri Tamás, Györök Lajos, Pap Norbert, Dobos József, Schreiner Károly összeállítású válogatott rendkívüli sikereket könyvelhetett el mind egyéniben, mind csapatban.

A három napos küzdelem során két trapp és két kompakt hunting pályán, 100 korong levadászása volt a feladat, illetve a koronglövészetet követően különböző célokra, változó pozícióból 40 lövést kellett leadni nagy kaliberű golyós fegyverrel. A komoly állóképességet és figyelmet koncentrálást igénylő versenyszámokban remekeltek a magyarok.

Egyéni összetettben Varga 4., Jéri 6., Pap 32., Györök 48., Dobos 124. helyezést ért el. A sörétes versenyszámban a magyar csapat európa-bajnoki aranyérmet szerzett! Varga 100 , Jéri 97, Pap 92, Györök 90, Dobos 88, Schreiner 87, korongot teljesített.

 

Forrás: NEFAG Zrt.

Fotók: Györök Lajos

Hírszerkesztő: Nagy László