"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Fa nő ki a tankönyvből - kiterjesztett valóság segíti az erdészeti oktatást is

Fa nő ki a tankönyvből - kiterjesztett valóság segíti az erdészeti oktatást is

Különleges, korszerű képzési anyagot adott ki korábban az Agrárminisztérium fenntartásában működő Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A kiterjesztett valóságot használó könyvet már használják az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskolában.

Ez egy Szemelvények a modernizált agrároktatásból című tankönyv, amit a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. adott ki. Mi a fenntartónk, az Alföldi Agrárszakképzési Centrumon keresztül kaptuk meg az iskolai példányokat. A könyv érdekessége, hogy oldalpárokban mutat be különböző témaköröket, és mindegyik oldalpáron 2D-ben, vagy 3D-ben megjelenik a kiterjesztett valóság. A másik érdekessége a tankönyvnek, hogy Zsíros Attila kollégámmal közösen részt vettünk a tankönyv megírásában, illetve szerkesztésében. A tankönyvben található erdészeti témakörök hozzánk kötődnek  – magyarázta Andrésiné dr. Ambrus Ildikó, az Al­földi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

A tankönyv alkotói úgy vélik, a digitális világot jobban ismerő és használó fiatalság hatékonyabb megszólítása érdekében szükséges a képzési anyagok új módszertani és technológiai alapon történő fejlesztése és folyamatos korszerűsítése. A kiadvány szöveges, képes tananyagát kiegészítik 2D-s és 3D-s tartalmak, amelyek a mobil eszközök teljes spektrumán megjeleníthetőek, a képzési anyag pedig mind a tantermi oktatás, mind az önálló tanulás során felhasználható.

Forgatásával, használatával az alkotók reményei szerint élvezetessé teszik a jövő agrároktatásában részt vevő tanulók ismeretelsajátítását, -bővítését, az oktatókat pedig támogatják a pedagógiai munkájukban.

Forrás: Délmagyar

Szerző: Arany T. János

Fotók: Török János

Hírszerkesztő: Nagy László