"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Igazán látogatóbarát FeHoVa-ra készülnek a szervezők

Igazán látogatóbarát FeHoVa-ra készülnek a szervezők

Befutottak az első hírek a horgászok és vadászok közelgő hazai csúcsrendezvényéről: a szervezők egyebek közt elmondták, idén olcsóbban és könnyebben juthatnak el a látogatók a kiállítás helyszínére.

Közeledik a hazai horgász- és vadászközösség által leginkább várt rendezvény: a 26. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást, azaz a FeHoVa-t február 7-e és 10-e között rendezik meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A nemzetközi szinten is jelentősnek számító rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb tudnivalókat Szilágyi Balázs kiállításigazgató egy, a kiállítóknak szóló tájékoztatón foglalta össze.

Mint mondta, 50-60 ezer látogatóra számítanak, akiknek két pavilonban és két nagy sátorban kínálnak számos látnivalót és programot. A horgász és vadász kiállítók mellett idén is jó néhány kísérő program színesíti majd a kínálatot: ezúttal is lesz például nemzetközi versenyzőket is felvonultató favágó verseny a STIHL-el kötött együttműködésnek köszönhetően, a kutyakiállítás pedig agarász bemutatókkal és szarvasgomba-kereső versennyel egészül ki.

Szilágyi Balázs mindezek mellett kitért az idén bemutatkozó preparátori versenyre is, amely során a nemzetközi versenyzők munkáit szakmai zsűri bírálja el, illetve beszélt a horgászok körében népszerű nagy akváriumról is, amelyben ezúttal hatalmas pontyokkapnak helyet.

A kiállításigazgató szavai szerint a FeHoVa látogatóinak mintegy 70%-a visszatérő vendég, a számos új kiállítónak köszönhetően azonban ez az arány a jövőben emelkedhet. Ezt a célt egyébként a szervezők több, a látogatók kényelme érdekében hozott változtatással is igyekszenek szolgálni. Például az eddigiekhez képest könnyebb lesz idén megközelíteni a kiállítást, hiszen a látogatók immáron a Kincsem Parkon keresztül is eljuthatnak a FeHoVa-ra. A szervezők megállapodtak a MÁV-val is, ennek eredményeképp a kiállításra vonattal érkezők 50%-os kedvezménnyel utazhatnak Budapest főbb pályaudvaraira.

Szilágyi Balázs hozzátette: az idei kiállításon bemutatkozik a Hungexpo egyes rendezvényein már bevált készpénzmentes fizetési rendszer is, így a büfékben és a pénztárakban bankkártyával, illetve az úgynevezett HelloPay kártyával lehet majd vásárolni. További változás, hogy a kiállítás első napján hosszított nyitva tartással várják a látogatókat.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szerző: Szőcs Attila

Fotók: magyarmezogazdasag.hu

Hírszerkesztő: Nagy László