"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Fejér megyei győzelem Soponyán

Fejér megyei győzelem Soponyán

A soponyai ökocentrumon belül, valamint a Káloz és Sárkeresztúr közti erdős részen egyaránt zajlott a hétvégén megtartott országos CACT vizsla főverseny. Ide azok a vadászkutyák és gazdák jutottak el, amik, akik az adott megye dobogósai voltak.

A kétnapos rendezvényen erdőben, mezőn és vízben is meg kellett mutatniuk tudásukat a párosoknak – például egy vérnyomokkal teli csapáson végigmenve, elvezetve a gazdát a megsebesült vadhoz. A vasárnapi etap köszöntőkkel kezdődött, a látogatók pedig nemcsak a versenyt, de fajtabemutatókat (vizsla, agár) is nyomon követhettek.

Mindeközben a gyermekeket erdei iskolai foglalkozás várta, de ugyanitt a „Vizsla, a mindentudó” című gyermekrajzpályázat legjobbjait is kiállították, valamint megtartották a Károlyi-emlékkonferenciát. A tudományos esemény keretében a szakemberek előadásokat hallgathattak meg és trófeaszemlét tartottak.

A főverseny eredményei a következőképp alakultak: harmadik helyen a Bács-Kiskun megyei Gombai Csaba és Fülöpi Fürjész Artus végzett, második lett a Veszprém megyéből érkezett Hári Csaba és Erdőgyöngye Vadász Alfréd, a soponyai versenyt a székesfehérvári Bíró Tamás és Micskei Vida nyerte.

Forrás: feol.hu

Szerző: Szanyi-Nagy Judit

Fotók: Koppán Viktor Dávid

Hírszerkesztő: Nagy László