"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Április 15-től benyújtható a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatás

Április 15-től benyújtható a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatás

Megjelent a 20/2021. számú államkincstári közlemény, amely a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatás iránti kérelem benyújtásáról szól.

A karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatásról szóló 37/2020. AM rendelet alapján vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhet a rendelet 1.§ 5. pontja szerinti karácsonyfa-ültetvénnyel rendelkező karácsonyfa-termesztő.

Az átmeneti támogatás alapja  a kérelmező a támogatási kérelmében hektárban feltüntetett és fenyőnövénnyel ténylegesen fedett karácsonyfa-ültetvény nagysága.

Az átmeneti támogatás mértéke hektáronként legfeljebb 73 000 forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló, a 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárt.

A támogatási kérelem ügyfélkapun keresztül  a Kincstár által, az  erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2021. április 15. 00:00:00 és április 30. 23:59:59 között, az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program - Karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatás menüponton keresztül nyújtható be.

A támogatási kérelem módosítására a benyújtását követő naptól számított két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz 2021. április 30-án 23:59:59-ig van lehetőség.

A módosítás a már benyújtott támogatási kérelem (elektronikus űrlap) újbóli megnyitásával, az azokban megadott adatok javításával történhet.

További részletes információk a kincstári közleményben itt olvashatók.

Forrás: NAK

Hírszerkesztő: Nagy László