"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Magyar ezüstérem a 39. FITASC Korongvadász Világbajnokságon

Magyar ezüstérem a 39. FITASC Korongvadász Világbajnokságon

A Pilis Parkerdő Zrt., a Magyarországi Vadászlövészek Egylete és az Olympia-Sarlóspuszta Sportegyesület rendezésében lezajlott nagyszabású világverseny minden előzetes várakozást felülmúlt: csodálatos erdei környezet, szívélyes vendéglátás, kitűnő időjárás, akkurátus szervezés és káprázatos egyéni teljesítmények jellemezték a világbajnokságot. A harmincnyolc ország több mint 1000 lövőjének minden tudására szükség volt ahhoz, hogy eredményesen teljesíthessék a kijelölt pályákat és az egyenként összesen 200-200 korongot.

A végső sorrend és a dobogós helyek sorsa az utolsó pillanatig kérdéses volt, mindvégig izgalmakat tartogatva versenyzőnek és szurkolónak egyaránt. David Radulovich, a tehetséges amerikai versenyző már az első napon egyértelművé tette, hogy a továbbiakban is figyelni kell rá, kitűnő formája a viadal fináléjáig kitartott: megszerzett kétkorongos előnye elegendőnek bizonyult a végső győzelemre is, így megérdemelten állhatott a dobogó tetejére.

Szerdahelyi András, aki egyedüliként lőtt száz százalékosan egy mindenki által lehetetlennek mondott pályát, összesített 191 korongos teljesítményével a második helyet érdemelte ki, míg a bronzérmet a spanyol Diego Martínez Eguizábal szerezte meg.

A versenyzők, a nemzetközi szövetség képviselői és a megmérettetésre kilátogatók egyöntetű véleménye szerint olyan világszínvonalú sporteseményt sikerült szervezni és lebonyolítani, amiről sokáig fognak még beszélni. A 39. FITASC Korongvadász Világbajnokság méltón képviselte a Pilisi Parkerdő Zrt. hagyományait és vitte Magyarország és hazánk sportteljesítményeinek jó hírét szerte a világba.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: Pilisi Parkerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László