"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az erdők fenntartható gazdálkodásának megerősítése Georgiában

Az erdők fenntartható gazdálkodásának megerősítése Georgiában

Sikerrel zárult a magyar Agrárminisztérium és a litván Környezetvédelmi Minisztérium, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc - biztonsági Hivatal georgiai Twinning projektje.

Az erdők fenntartható gazdálkodásának megerősítése Georgiában című projekt elsődleges célja az Európai Unió jogszabályainak megfelelő jogi környezet, és intézményrendszer kialakítása, továbbá egy olyan, az erdőgazdálkodás szabályozását és folyamatos monitoringját biztosító erdészeti információs rendszer kifejlesztésének megalapozása, amely megfelel az EU által támasztott követelményeknek.

A projekt során a georgiai szakemberek, a magyar és litván szakemberekkel történő személyes konzultációkon kívül tanulmányutak keretében is megismerkedhettek a magyar és litván fenntartható erdőgazdálkodás működésével, a fakitermelés szabályrendszerével, valamint az európai uniós jogi környezettel, intézményrendszerrel.

A program záróeseményét 2018. november 22-én Tibiliszben rendezték, ahol hazánkat Mózes Csaba, a projekt junior vezetője és Horváth Viktória, Georgia magyarországi nagykövete képviselte.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: CWB.ge

Hírszerkesztő: Nagy László