2019. 01. 21. Ma Ágnes, Agnéta névnapja van. Pontos idő: 20:50
Ágazati, szakmai hírek

Gyors tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél | 2019-01-07

99 település, több mint 10.000 köbméter tüzifa

Az Ipoly Erdő Zrt. a 2018-2019-es fűtési szezonban is segíti a rászorulókat a szociális tűzifa gyors kiszállításával. Az Ipoly Erdő Zrt. működési területén idén 99 települést látnak el a szociális tűzifa program keretében tűzifával, az érintett önkormányzatok összesen több mint 10 ezer köbméter tűzifát igényeltek. Az erdőgazdaság ennek a mennyiségnek a kétharmadát már kiszállította, és az ünnepek előtt még több helyre igyekszik eljuttatni a fűtéshez szükséges tűzifát.

Az Ipoly Erdő Zrt. 2018-ban is változatlan feltételekkel, a piaci árhoz képest nagy kedvezménnyel adja a szociális tűzifát a sikeresen pályázó önkormányzatoknak. A szociális tűzifa programba csak kemény lombos fafajok kerülnek az erdőgazdaságnál, tehát akác, cser, bükk vagy tölgy kerül értékesítésre. 

A mennyiségek tekintetében elmondható, hogy a korábbi évekhez hasonló az igényt benyújtó települések száma, ám a támogatás által megvásárolt szociális tűzifa mennyisége közel a duplája. Decemberben megérkezett az igazi tél, ezért az erdőgazdaság a lehető leggyorsabban szolgálja ki az önkormányzatokat.

Az erdőgazdaság 64 ezer hektár erdőterületen folytat tartamos erdőgazdálkodást, évente közel 100 ezer köbméter tűzifát termel ki, ez a mennyiség évek óta változatlan. Az erdőgazdaság idén is ki tudja szolgálni az összes hozzá forduló önkormányzatot, aki a rendelkezésére álló támogatási keretből szociális tűzifát vásárolna az Ipoly Erdőnél.

Gyors tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél
Forrás: Ipoly Erdő Zrt. Sajtóközlemény
Fotók: infosopron.hu
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Január 28-tól ismét lehet jelentkezni az év legkalandosabb táboraiba

Január 28-tól ismét lehet jelentkezni az év legkalandosabb táboraiba | 2019-01-18

Indul az idei Vándortábor regisztráció


A sajmeggy az Év fája 2019-ben!

A sajmeggy az Év fája 2019-ben! | 2018-12-21

Megválasztották az on-line szavazók az év fafaját

Imperial22 futárszolgálat