"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Gyors tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél

Gyors tűzifa kiszállítás az Ipoly Erdőnél

Az Ipoly Erdő Zrt. a 2018-2019-es fűtési szezonban is segíti a rászorulókat a szociális tűzifa gyors kiszállításával. Az Ipoly Erdő Zrt. működési területén idén 99 települést látnak el a szociális tűzifa program keretében tűzifával, az érintett önkormányzatok összesen több mint 10 ezer köbméter tűzifát igényeltek. Az erdőgazdaság ennek a mennyiségnek a kétharmadát már kiszállította, és az ünnepek előtt még több helyre igyekszik eljuttatni a fűtéshez szükséges tűzifát.

Az Ipoly Erdő Zrt. 2018-ban is változatlan feltételekkel, a piaci árhoz képest nagy kedvezménnyel adja a szociális tűzifát a sikeresen pályázó önkormányzatoknak. A szociális tűzifa programba csak kemény lombos fafajok kerülnek az erdőgazdaságnál, tehát akác, cser, bükk vagy tölgy kerül értékesítésre. 

A mennyiségek tekintetében elmondható, hogy a korábbi évekhez hasonló az igényt benyújtó települések száma, ám a támogatás által megvásárolt szociális tűzifa mennyisége közel a duplája. Decemberben megérkezett az igazi tél, ezért az erdőgazdaság a lehető leggyorsabban szolgálja ki az önkormányzatokat.

Az erdőgazdaság 64 ezer hektár erdőterületen folytat tartamos erdőgazdálkodást, évente közel 100 ezer köbméter tűzifát termel ki, ez a mennyiség évek óta változatlan. Az erdőgazdaság idén is ki tudja szolgálni az összes hozzá forduló önkormányzatot, aki a rendelkezésére álló támogatási keretből szociális tűzifát vásárolna az Ipoly Erdőnél.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt. Sajtóközlemény

Fotók: infosopron.hu

Hírszerkesztő: Nagy László